News

Afacerea cu care Paula are un succes nebun într-un sat din România. Produsele sunt apreciate, se vând pe bandă rulantă și merg chiar și la export în Spania și Italia

Afacerea unei românce a reprezentat un colac de salvare pentru mai mulți locuitori ai unui sat, care erau pe picior de plecare în străinătate. Produsele ei fac furori și în afară
08.04.2025 | 08:09
Afacerea cu care Paula are un succes nebun intrun sat din Romania Produsele sunt apreciate se vand pe banda rulanta si merg chiar si la export in Spania si Italia
Afacerea care a salvat o comunitate întreagă. Foto: captură Observator News/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Paula Vals a deschis acum 20 de ani o patiserie într-un sat uitat de lume din Tulcea, mai exact în Greci, acolo unde și-a petrecut copilăria și unde s-a întors pentru a face ceva măreț nu numai pentru ea, ci și pentru comunitate. Acum, produsele se exportă în Spania și Italia.

Patiseria care a făcut furori într-un sat din România și nu numai

Paula Vals a început afacerea cu doar trei angajați, însă a luptat pentru a o face de succes. Pe parcurs, ea a reușit să ofere oamenilor din comunitate, pe picior de plecare în străinătate, un loc de muncă chiar la ei acasă.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu ai viziune, nici nu ai cum să fii lider. Trebuie construite proiecte de ţară. Trebuie să fii un bun vizionar, să iei pulsul, să poţi avea şedinţe cu toate domeniile, prin ministerele respective. Să ştii ce se întâmplă în ţară.

Asta înseamnă un lider. Să ai nişte strategii şi viziuni şi să le duci la bun sfârşit prin, bineînţeles, echipele pe care le ai”, spune Paula Vals, pentru rubrica „Alege bine pentru tine. În fiecare zi”, de la Observator News.

ADVERTISEMENT

În cazul ei, nu a fost totul numai lapte și miere, ci s-a lovit și de greutăți. Deși a avut multe obstacole în parcursul său profesional, ajungând chiar în faliment, Paula a trecut peste toate, cu succes. Astfel, ea a reușit să facă din rețetele tradiționale de plăcinte dobrogene un brand național.

„Indiferent câte obstacole ai, ajungi să dai faliment, te ridici, pleci mai departe… Aşa s-a întâmplat şi cu această poveste”, spune Paula Vals, antreprenor.

ADVERTISEMENT

Deși oamenii din sat nu aveau pregătire în domeniu, Paula i-a făcut să uite de calea străinătății și i-a ajutat cu tot ce a fost necesar. Angajații au făcut cursuri în acest sens, pentru a se specializa.

ADVERTISEMENT

De asemenea, angajații se arată extrem de încântați de acest loc de muncă și sunt recunoscători pentru faptul că nu au mai fost nevoiți să plece din țară pentru un trai decent.

„Nu ştiu ce aş fi făcut dacă nu era fabrica aici. Eu am mai lucrat şi-n alte domenii până să mă fac brutar”, spune un angajat. „Viitorul meu ar fi tot în această fabrică, nu aş vrea să plec de aici. M-am acomodat, îmi place foarte mult şi mai rămân aici”, a declarat altul, conform sursei menționate.