Afacerea de succes pe care a pus-o pe picioare o tânără din România. Ramona a investit într-o rasă de animale mai speciale și nu a greșit. Activitatea îi aduce sume importante de bani.
Într-o perioadă în care consumatorii caută tot mai mult produsele naturale și de calitate, fermele ecologice sunt din ce în ce mai prezente în țara noastră. Numai în județul Gorj, circa 200 de fermieri au făcut pasul către agricultura ecologică.
Aceștia au mizat pe creșterea unor rase speciale de animale. În multe ferme vedem Bălțata Romanesca în toată splendoarea ei. Alături de această rasă mai pot apărea și unele de import, precum Black Angus.
Pentru o tânără din Bumbești-Jiu, Bălțata este o afacere profitabilă la care nu va renunța prea curând. Ramona Gavrilescu și soțul ei au grijă în acest moment de circa 40 de vaci.
Deși admit că nu e deloc ușor la fermă, aceștia nu vor să renunțe la tradiția familiei. Și de ce ar renunța, atâta timp cât afacerea este una de succes. ”Nu este o muncă ușoară. Trebuie să fii mai mereu lângă ele. Avem nevoie și de un utilaj care să ne mai ușureze puțin munca, dar ne descurcăm. Avem cumpărat fân, totul este bio la noi la fermă.
Vacile mănâncă iarbă, fân, totul este natural. Cu apa au fost probleme din cauza secetei. Am avut noroc că suntem aproape de Jiu și le ducem la Jiu chiar dacă și acesta a mai secat față de alți ani. Vacile sunt profitabile, mai recuperăm bani. Vindem lapta, brânză, carne, viței și merge afacerea”, a spus Ramona Gavrilescu.
Nu doar vacile sunt prezente în ferma familiei Ramonei din Gorj. Aici mai cresc și multe oi. Iar acum, de Paște, profitul este unul important cu carnea de miel.
”Clienţii vin la noi la stână să ia, deja sunt programaţi. De acum ne întreabă lumea. E natural totul, mănâncă iarbă şi fân iarna„, spune antreprenorul din Gorj, conform Observator News.
La ferma Ramonei, un kilogram de carne de miel se vinde de Paște cu 40 de lei. Apoi, un litru de lapte pleacă de la fermă cu 5 lei, iar brânza costă între 25 și 50 de lei kilogramul.