News

Afacerea cu care românii pot da lovitura în viitor. Fructul exotic vândut foarte bine în magazine se poate cultiva și în România

Vești bune pentru fermierii din România. După ce clima și solul au suferit modificări în ultimii ani, un fruct exotic vândut foarte bine în magazine se poate cultiva și pe ogoarele țării noastre.
02.07.2022 | 15:28
Afacerea cu care romanii pot da lovitura in viitor Fructul exotic vandut foarte bine in magazine se poate cultiva si in Romania
Un fruct exotic vândut bine în România se cultivă și la noi. Fermierii pot da lovitura cu aceste culturi. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În curând, pe rafturile marilor supermarketuri din țară, românii vor putea vedea, în dreptul fructului kiwi, formularea ”Țara de proveniență: România”.

Un fruct exotic vândut bine în România se cultivă și la noi. Fermierii pot da lovitura cu aceste culturi

În ciuda faptului că este un fruct exotic, care crește mai ales în țările mediteraneene și în Asia, această plantă s-a adaptat și la noi.

ADVERTISEMENT

În ultimele trei decenii, în țara noastră s-au modificat atât clima, cât și solul. Prin urmare, au început să apară tot mai multe plantații, iar cercetătorii au reușit chiar să creeze trei soiuri românești de kiwi.

Planta s-a adaptat bine la condițiile climatice ale latitudinilor noastre sudice. Este cultivat la sud și poate fi plantat și într-o grădină de acasă.

ADVERTISEMENT

La noi, cea mai răspândită varietate de kiwi este Hayward. Caracteristicile acestei specii sunt ​​dulceață mare și mărime excelentă a fructelor, capacitate mare de adaptare la diferite condiții de cultivare și productivitate excelentă.

”Acesta este unul din soiurile românești pe care o să le omologăm. Se distinge prin formă, culoarea pulpei, gust, aromă și capacitatea de păstrare.

ADVERTISEMENT

Rezistă foarte mult în camerele cu atmosferă controlată. Adică dacă fermierii îl cultivă, îl recoltează și păstrează în spații special amenajate, îl pot ține chiar un an de zile”, a spus un cercetător USAMV București, conform ȘtirileProtv.

De ce este atât de căutat fructul kiwi în magazine

Fructul de kiwi, folosit în general pentru deserturi, are foarte multe alte avantaje. Este bogat în vitamine, în special C, B9 și E, dar și în minerale, cum ar fi calciul, fosforul și potasiul.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că este un fruct foarte dulce, kiwi are un conținut foarte scăzut de calorii (aproximativ 60 de calorii la 100 de grame). Este ideal pentru dietele stricte, ca gustare pe care o poți mânca dimineața sau după-amiaza.

De asemenea, dat fiind conținutul său de fibre alimentare, acest fruct este perfect pentru a-ți potoli foamea.

Beneficiile medicale nu se opresc aici. Cantitatea mare de vitamina C din kiwi îl face un aliat bun, pentru că protejează de bolile sezonului rece: tuse, răceli, gripă, etc.).

ADVERTISEMENT