News

Afacerea cu care un tânăr din Arad face bani în țară și în străinătate. Produsul său e foarte apreciat de italieni

Afacerea cu care un tânăr din Arad face bani în țară și în străinătate. Produsul său e foarte apreciat de italieni, însă nici românii nu au de ce să se plângă.
16.06.2024 | 19:30
Afacerea cu care un tanar din Arad face bani in tara si in strainatate Produsul sau e foarte apreciat de italieni
Afacerea cu care un tânăr din Arad face bani în țară și în străinătate. Sursă foto: Agrointel, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Afacerea cu care un tânăr din Arad face bani în țară și în străinătate e una de-a dreptul fabuloasă. A reușit să creeze un produs extrem de apreciat de italieni, dar și de români. Despre ce este vorba?

Afacerea cu care un tânăr din Arad face bani în țară și în străinătate

Un tânăr din Arad a dezvoltat afacerea care îi aduce bani atât din țară, cât și din străinătate. Vinde un produs care nu e chiar pentru oricine și tocmai din acest motiv, sumele încasate sunt și ele unele generoase.

ADVERTISEMENT

Alex Rotaru din comuna arădeană Șeitin este cel care a reușit să dea lovitura cu o super afacere. Acesta deține o fabrică mică și are peste 200 de capete de vaci de lapte din rasa Bălțată Românească.

Toate acestea îl ajută să producă două sortimente de brânză aparte. Este vorba despre telemeaua de vacă, dar și despre caciotta. Cele două sortimente de brânză sunt apreciate în special de italieni.

ADVERTISEMENT

Afacerea dezvoltată de acest tânăr din Arad are profit din două păți. Există vânzări directe, dar și export. Iar Alex Rotaru, în vârstă de 32 de ani, este extrem de mândru de ceea ce a putut să creeze. A început ca fermier de cultură mare, iar apoi s-a dezvoltat treptat.

Menționăm faptul că brânza Caciotta pe care o produce este un sortiment italienesc. De altfel acesta este extrem de căutat peste hotare dar fiind gustul său aparte. Nu e de mirare, deci, de ce o mare cantitate merge la export.

ADVERTISEMENT

Cum a început totul? Tânărul din Arad spune că investiția a fost făcută din fonduri europene. Totul a început în urmă cu mai bine de opt ani de zile. Iar între timp, lucrurile au evoluat, iar la fel și piața

Produsul său e foarte apreciat de italieni

”În fermă, investiția a fost făcută cu fonduri europene, partea de grajd. Pentru fabrică am început undeva în 2016, am avut o perioadă de pauză deoarece constructorul a intrat în insolvență și am reușit să finalizăm investiția abia în 2021.

ADVERTISEMENT

Am pierdut cam un an de zile pentru că am avut nevoie de niște echipamente, a venit pandemia și nimeni nu mai lucra, au întârziat echipamentele și de un an de zile produce brânzeturile. Partea cu autorizațiile a fost cea mai simplă. Singura problemă rămâne, însă, desfacerea. Eu am investit 1,9 milioane de euro în toată ferma și în fabrică, dintre care 600.000 de euro i-am pus de la mine, restul din fonduri europene, însă și acum mai am datorii la bancă”, a menționat tânărul fermier arădean.

Afacerea dezvoltată de acest tânăr din Arad nu a mers însă așa cum și-ar fi dorit acesta. Alex Rotaru recunoaște că avea în plan să intre în mai multe lanțuri de magazine. Din cauza taxelor însă, a renunțat la această idee.

Ulterior însă, a început producția de caciotta, extrem de apreciată în Italia. Este obținută o brânză fină, făcută din lapte 100% integram pasteurizat, care ajunge pe rafturile anumitor magazine.

„Ne-am axat atunci pe Caciotta, am știut că este cerere în Italia și am livrat acolo la un distribuitor local. În decembrie am întrerupt colaborarea căci nu mai plăteau la termen. Am rămas, însă cu rețeta, este o brânză fină și vrem să-i facem pe români să o consume mai mult. Brânza Caciotta conține lapte integral 100% pasteurizat.

Avem o cultură lactică pentru Caciotta din Italia, pe care o utilizăm, și cheag din miel. Se lasă la frig , la temperatură și umiditate controlate minim 21 de zile, iar după aceea este bună de consum”, a spus Alex Rotaru pentru Agrointeligența.

Cât costă brânza vândută de tânărul din Arad? Telemeaua de vacă se vinde cu 35 de lei kilogramul, de la poarta fermei. Caciotta în schimb e ceva mai scumpă și are un preț de vânzare de 50 de lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”