News

Afacerea de succes pornită de doi soți din Olt cu un singur salariu. Fructele lor se vând ca pâinea caldă

O familie din Olt a pierdut totul într-un incendiu, dar a găsit puterea și a luat-o de la capăt.
03.10.2021 | 15:50
Afacerea de succes pornita de doi soti din Olt cu un singur salariu Fructele lor se vand ca painea calda
Afacerea de succes pornită de doi soți din Olt. Au avut doar banii dintr-un salariu, iar acum fructele lor se vând ca pâinea caldă. Sursă foto: facebook/ Primăria Crâmpoia
ADVERTISEMENT

Familia Rădulescu din Crâmpoia, județul Olt, și-a pierdut agoniseala de-o viață într-un incendiu în urmă cu mai mulți ani.

Georgiana și Lucian au găsit însă puterea și au luat-o de la capăt. Au decis să-și deschidă o afacere cu zmeură și mure, chiar dacă nu știau nimic despre agricultură.

ADVERTISEMENT

Ideea lor s-a dovedit a fi foarte bună, iar acum au o plantație de 0,1 hectare.

Afacerea de succes pornită de doi soți din Olt. Au avut doar banii dintr-un salariu, iar acum fructele lor se vând ca pâinea caldă

Soții Rădulescu nu s-au gândit niciodată că vor avea un asemenea succes cu afacerea lor. S-au apucat să cultive zmeură și mure mai întâi pentru copiii lor, pentru că își doreau să le dea produse naturale. Au cumpărat o bucată de pământ din salariul soțului, dar nu prea aveau experiență. Toate informațiile le-au luat de pe internet.

“Nici acum, dacă mă gândesc bine, nu le știm pe toate, prima oară le-am luat la ghici.

Nu toată lumea spune informații. Noi, la rândul nostru, am zis însă …gata, am învățat, hai să spunem și la alții”, a spus Georgiana, potrivit adevărul.ro

ADVERTISEMENT

Împreună cu un vecin au decis să cultive mure și zmeură. Inițial s-au gândit să le consume doar ei și apropiații. Pe parcurs au observat că le rămân cantități destul de mari, așa că au decis să le vândă. Au mulți clienți care vin chiar și din București.

Cum își vând produsele

Clienții care vin la poartă primesc fructe proaspete, abia culese. În plus, Georgiana a învățat să facă dulceață, sirop, gem sau  vin din toate fructele. Femeia spune că vinul e la mare căutare, acesta putând fi folosit și în scop terapeutic. Nu face însă niciodată cantități prea mari.

ADVERTISEMENT

“Prieteni din prieteni și ne-am format clienți care vin și cumpără.

Și ce rămân, le adun, fac țuică, dacă nu, fac vin… Dulcețuri, siropuri, știu să fac din toate fructele”, a mai spus Georgiana.

Soții Rădulescu își doresc acum să se extindă. Vor să obțină fonduri europene și să construiască o mică fabrică de procesare. De asemenea se gândesc și la un mod prin care să preia comenzi din toată țara și să poată livra produsele.

ADVERTISEMENT