Life

Afacerea genială prin care cinci români au dat lovitura. Un singur produs ajunge să coste chiar și 50 de lei

Afacerea de succes realizată de cinci fermieri români. Cinci minți creative din România au transformat o simplă idee într-un produs exclusiv.
27.05.2024 | 12:14
Afacerea geniala prin care cinci romani au dat lovitura Un singur produs ajunge sa coste chiar si 50 de lei
Afacerea genială prin care cinci români au dat lovitura. Foto: agrointel.ro
ADVERTISEMENT

Afacerea genială inițiată de cinci români care vor să aducă pe piață un produs de calitate superioară. Prețul ajunge la aproape 50 de lei.

Afacerea genială prin care cinci români au dat lovitura

Cinci români au conceput o afacere remarcabilă, o moară cu pietre ecologice care produce făină integrală de cea mai înaltă calitate. Această făină reprezintă o alternativă sănătoasă, fără reziduuri de pesticide, adresându-se nu doar celor preocupați de sănătate, ci și celor cu sensibilitate la indicele glicemic.

ADVERTISEMENT

În 2018, cei cinci fermieri români au pus bazele Cooperativei „Biruința Olteniei” din comuna Dobrun, județul Olt. În prezent, cooperativa are peste 30 de membri și o suprafața exploatată de 250 de hectare de teren agricol, în mare parte cultivat cu cereale.

Pentru realizarea acestui proiect ambițios, cooperativa a beneficiat de fonduri europene, cu investiții ce se ridică la aproape 200.000 de euro. În curând, produsul finit va putea fi achiziționat de oricine dorește să integreze în alimentația sa o făină sănătoasă, obținută din soiuri autohtone de grâu și secară românești.

ADVERTISEMENT

„Proiectul care vizează moara s-a concretizat acum, după ani în care am încercat din răsputeri să ajungem la finalitate și să punem pe piață produsul. Ne-a încurcat perioada pandemiei de Covid-19, ne-au încurcat tot felul de probleme pentru că moara provine din Italia, foarte dificil și sperăm ca de acum încolo să vedem și roadele muncii noastre de atâția ani”, a declarat președintele cooperativei ”Biruința Olteniei”, Adrian Alexandru Ignat pentru AGROINTEL.RO.

Făina care macină cerealele este certificată bio, recunoscută în întreaga UE

Pentru a produce o făină de calitate superioară, fermierii din Dobrun au adus o piatră care este certificată bio, recunoscută în întreaga UE. Primele teste au fost un real succes, iar aceștia au primit deja un feedback foarte bun din partea clienților și celor apropiați.

ADVERTISEMENT

Tinerii fermieri se adresează, în principal, celor care s-au săturat de făina albă, procesată, vândută în toate magazinele. Ei oferă făină tradițională, așa cum se făcea pe vremea străbunicilor.

„Făina noastră este destinată celor care își doresc să consume o pâine sănătoasă, fără amelioratori, măcinată lent de pietre fără ca proprietățile cerealelor să fie degradate în vreun fel, fie din necesitate, de omeni care suferă de diferite boli de nutriție sau oameni care suferă de diabet deoarece fibrele țin cumva în frâu glicemia”, a menționat Adrian Alexandru Ignat.

ADVERTISEMENT

Care este prețul unui kilogram de făină integrală?

Făina integrală produsă la Cooperativa ”Biruința Olteniei” poate fi achiziționată online sau chiar de la punctul de fabricare din comuna Dobrun, județul Olt.

Punga de 5 kg de făină integrală de grâu costă 39 de lei. Asta înseamnă 7,8 lei pentru un kilogram. Făină integrală de secară la 5 kg costă 49 de lei, adică 9,8 lei/kg.

„Cumpărătorii din toată țara pot face comandă de făină, colaborăm cu mai multe firme de curierat și ne dorim să trimitem și paletizat către brutăriile artizanale din marile orașe le țării, unde cetățenii își doresc să mănânce o pâine cu adevărat sănătoasă”, a adăugat fermierul Adrian Alexandru Ignat pentru AGROINTEL.RO.

ADVERTISEMENT