News

Afacerea genială prin care o româncă a dat lovitura! I-a venit ideea din Italia, iar acum se bucură de un mare succes

Ce secrete a deprins o româncă de la un afacerist italian. Tânăra a reuști să scoată un profit considerabil după ce a pus produsul la vânzare
07.06.2024 | 19:56
Afacerea geniala prin care o romanca a dat lovitura Ia venit ideea din Italia iar acum se bucura de un mare succes
Cum a dat lovitura o româncă cu meseria furată de la un italian. Cât câștigă Raluca din afacerea sa. Sursa foto: Colaj foto / Observator / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

A sosit vara și aceasta este cea mai potrivită perioadă pentru a savura înghețată. Românii sunt încântați de aromele tradiționale, dar sunt deschiși să încerce și opțiuni mai noi, inclusiv variantele vegane.

Înghețată pentru toate gusturile și dietele

Parfumul cireșelor amare, savoarea fisticului, exoticul mango și vanilia cu lime se regăsesc toate în înghețata modernă. Raluca a învățat tainele preparării acesteia de la un maestru gelatier italian, scrie Observator. Înghețata la dozator, cu arome de ciocolată, vanilie și căpșuni, este mai accesibilă ca preț și evocă gustul copilăriei. Un cornet costă 7 lei.

ADVERTISEMENT

„Noi o servim la cornet sau la pahar, dar şi la varianta de caserole pentru varianta take away. Avem cupa de 80 de grame de la 10 lei. Cea la caserolă, 120 de lei kilogramul”, spune pentru sursa citată Raluca Horduna, producator de îngheţată.

Există și opțiuni pentru cei care urmează diete. Cosmin pregătește deserturi reci fără zahăr și ne împărtășește rețeta sa, perfectă pentru a fi încercată acasă în zilele caniculare.

ADVERTISEMENT

„Avem iaurt grecesc, 10% grăsime, miere de albine ecologică, pudră de roşcove, cacao mai puţină, banane şi esenţă de vanilie. Lăsată la congelator 5-6 ore, iese o îngheţată foarte dulce. Pentru un plus de vitamine şi proteine, putem adăuga şi seminţe de cânepă decorticate”, a precizat pentru Observator Cosmin Ciornei, producător de îngheţată.

Cum arată înghețata perfectă

„Foarte mulţi producători înlocuiesc grăsimea lactată cu grăsime vegetală, cu untul de cocos, dar în acelaşi timp, am observat şi îngheţate vegane care sunt făcute din banane amestecate cu unt de cocos, cu fructe de pădure”, spune Mircea Oroian, decanul Facultăţii de Ingineria Alimentară.

ADVERTISEMENT

Înghețata poate fi savurată în diverse forme: în cornet, la pahar sau pe terasă cu o cafea cu înghețată. Experții spun că înghețata ideală trebuie să aibă 10% grăsime și 50% aer, pentru a intensifica aromele. Este recomandat să o consumăm cu moderație, în special în jurul prânzului, între mese.

ADVERTISEMENT

„O porţie înseamnă 45 de grame, adică 90 de mililitri, echivalentul unei porţii de carbohidraţi, ca desert dacă o luăm ca şi gustare, catitatea se poate dubla, ne va furniza cam 10% din necesarul energetic zilnic recomandat”, spune Daniela Bălănucă, nutriţionist-dietetician.

România printre liderii UE în producția de înghețată

România se află pe locul nouă în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de înghețată, cu 35 de milioane de litri în 2022. Principalii producători sunt Germania, Franța și Italia.