Life

Afacerea inedită cu care o tânără din Galați a dat lovitura. Poate câștiga zeci de mii de lei pe o lucrare

Afacerea cu care o tânără a dat lovitura. Femeia din Galați poate câștiga zeci de mii de lei pe o lucrare. Ce face aceasta, de fapt.
24.01.2023 | 14:25
Afacerea inedita cu care o tanara din Galati a dat lovitura Poate castiga zeci de mii de lei pe o lucrare
Afacerea inedită cu care o tânără din Galați a dat lovitura Foto Arhivă personală
ADVERTISEMENT

Care este afacerea inedită cu care o tânără din Galați a dat lovitură chiar la noi în țară. Doar pentru o lucrare poate încasa zeci de mii de lei.

Afacerea inedită cu care o tânără din Galați a dat lovitura

Tânăra se ocupă cu lucrările decorative de licheni care sunt extrem de apreciate. Anișoara Mihai este numele celei care se laudă cu o afacere de succes și cu panouri cu licheni stabilizați în multe locuințe și clădiri de firme.

ADVERTISEMENT

Aceasta este singurul furnizor de licheni din Moldova și are propriul magazin cu ornamente și tablouri din licheni stabilizați.

A început de jos, pe vremea când moda lichenilor abia apăruse și recunoaște că nici măcar nu știa ce sunt aceștia.

ADVERTISEMENT

„Abia apăruseră pe piață. Nici nu știam ce sunt lichenii stabilizați”, își amintește antreprenoarea, conform Adevărul.

A realizat prima lucrare cu licheni stabilizați acum șapte ani și se mândrește că aceasta încă este intactă după atâta timp, având în vedere că vorbim despre ornamente cu plante decorative vii, ce pot fi uneori destul de pretențioase și se pot usca.

ADVERTISEMENT

Nu a fost cazul aici, după cum spune chiar creatoarea designului respectiv.

Cum trebuie îngrijiți lichenii

Acum, aceasta face lucrări în funcție de dorințele clientului, dar folosește pentru ele numai licheni extra premium, adică de cea mai bună calitate.

Singura condiție pentru ca lichenii să țină foarte mult timp este ca ei să aibă o umiditate de 40% în camera unde vor fi plasați pe o lucrare.

ADVERTISEMENT

„Și noi, ca oameni, avem nevoie de o anumită umiditate. Dacă este prea uscat, simțim că ni se usucă nasul și gâtul, avem tendința să bem tot timpul apă și tușim.

Dacă este o umiditate prea mare, începe să ne curgă nasul. Cel mai bun etalon sunt copiii. Dacă ei sunt bine, înseamnă că umiditatea este în parametri normali”, explică antreprenoarea.

Cât costă lichenii stabilizați

Foarte important este pentru Anișoara să verifice zona în care vor fi puși lichenii, pentru că ei nu pot fi plasați oriunde ar vrea clientul.

Pot fi puși doar în spații închise, fără soare și fără praf. În ceea ce privește prețurile, Anișoara Mihai spune că el pot porni de la 50 de lei și să ajungă la câteva zeci de mii.

„O lucrare mică, ce poate fi și un tablou, poate pleca de la 50 de lei și poate ajunge la câteva zeci de mii de lei, de pildă o lucrare de 8 metri pătrați, care cuprinde și plante stabilizate, precum eucaliptul și feriga”, a spus tânăra.

ADVERTISEMENT
Tags: