Life

Afacerea lui Cătălin Botezatu, salvată de pandemie! Creatorul de modă a dat lovitura și a făcut bani cu nemiluita

Cătălin Botezatu pare să aibă un fler cât se poate de bun când vine vorba de afaceri, motiv pentru care, pe timp de pandemie, a reușit performanța să obțină pentru firma sa un profit colosal.
17.08.2021 | 12:46
Afacerea lui Catalin Botezatu salvata de pandemie Creatorul de moda a dat lovitura si a facut bani cu nemiluita
Catalin Botezatu a obtinut un profit colosal in 2020, un an marcat de pandemia de coronavirus Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cătălin Botezatu este partener și imagine într-una dintre cele mai vizibile firme de îmbrăcăminte de la noi, afișele cu fotografiile celebrului creator de modă împânzind orașului. Iar motivul este unul simplu: încasările firmei cu pricina au depășit așteptările pentru anul trecut, în plină pandemie.

Cătălin Botezatu a dat lovitura în pandemie

La debutul pandemiei, în 2020, majoritatea firmelor de la noi au avut o singură soluție: șomajul tehnic susținut de statul român și o pauză de producție suficient de mare încât să se discute despre o cădere economică serioasă.

ADVERTISEMENT

Unii însă au reușit să se pună urgent pe picioare, să se adapteze la noul mediu de afaceri și chiar să obțină, în 2020, un profit colosal. Iar printre aceștia se numără și creatorul de modă Cătălin Botezatu.

Astfel, firma în care Cătălin Botezatu este partener, Viggo Fashion International SRL, a reușit ca, în 2020, conform datelor și bilanțurilor depuse la Registrul Comerțului, consultate de FANATIK, să aibă cel mai bun an financiar din ultimii cinci.

ADVERTISEMENT

Cătălin Botezatu, profit colosal în 2020

După ce, cu doar câțiva ani în urmă, Cătălin Botezatu părea să aibă probleme financiare serioase, el fiind urmărit de creditori inclusiv din Marea Britanie pentru presupuse datorii de ordinul milioanelor de lei, acum creatorul de modă se ”scaldă” în bani.

Astfel, firma în care este partener Cătălin Botezatu a reușit, în 2020, să aibă o cifră de afaceri de 44,4 milioane de lei (aproape 1 milion de euro la cursul de astăzi), o creștere de peste 250% a încasărilor o marjă de profit de peste 23%.

ADVERTISEMENT

Iar marja de profit de care discutăm se traduce simplu, Cătălin Botezatu și asociații săi reușind să obțină un beneficiu net de peste 10,3 milioane de lei, adică undeva în jurul a două milioane de euro.

Interesant este că în 2019, conform datelor obținute de FANATIK, cifra de afaceri a firmei la care este partener Cătălin Botezatu a fost cu doar puțin mai mare decât profitul din 2020, iar în 2018 a fost abia la jumătate, la fel ca și în cei doi anteriori.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit Cătălin Botezatu să facă atât de mulți bani

Firma în care Cătălin Botezatu este partener a reușit, în plină pandemie, să obțină o serie de contracte cât se poate de avantajoase în domeniul îmbrăcăminții. Nu, nu este vorba de costume de purtat la nunți, botezuri sau cumetrii, ci este vorba de îmbrăcăminte pentru medicii care luptau împotriva pandemiei.

Mai exact, în plină stare de urgență, firma la care Cătălin Botezatu este partener, ar fi semnat două contracte cu statul, prin care se obliga să livreze combinezoane cu cagulă și protecție pentru încălțăminte, respectiv viziere de protecție necesare pentru protecția personalului sanitar care lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Conform contractelor citate de Gandul, firma lui Cătălin Botezatu s-a obligat să livreze 500.000 combinezoane de protecție și 1.750.000 de viziere de protecție, produce pe care, culmea, nu le producea, ci le importa.

Cătălin Botezatu a plecat de la Bravo, ai Stil

„Dragii mei, a venit momentul pentru a împărtăși cu voi o decizie pe care am cântărit-o mult, nu a fost o decizie ușoară, însă am hotărât să mă retrag din proiectul Bravo, ai Stil!. Voi rămâne în Kanal D, alături de această echipă extraordinară, împreună vom dezvolta alte proiecte de televiziune. Sunt convins că această nouă etapă va reprezenta o provocare, un nou capitol frumos din viața mea și abia aștept să îl împărtășesc și cu voi”, a spus Cătălin Botezatu, anunțând ulterior că nu mai avea timpul necesar proiectelor sale și afacerilor pe care le derulează.

Cu toate acestea, conform informațiilor obținute din Kanal D, Cătălin Botezatu nu va sta departe de micul ecran, el urmând să aibă o rubrică permanentă în cadrul Teo Show în care va discuta despre modă și călătorii.

ADVERTISEMENT