Life

Afacerea pe care a pariat un român. Are o producţie de cireșe cât să încarce 100 de vagoane de metrou

A pariat pe afacerea cu cireșe și se așteaptă la un profit frumos. Are o producție cât să umple 100 de vagoane de metrou. Ce preț cere pe kilogram
04.06.2023 | 14:33
Afacerea pe care a pariat un roman Are o productie de cirese cat sa incarce 100 de vagoane de metrou
Afacerea cu cireșe pe care a pariat un român
ADVERTISEMENT

Cireșele au devenit de mai multă vreme, din cauza prețurilor piperate, “fructele bogatului”. Un kilogram costă între 20-45 de lei. Totul depinde și de sezon, dar și de locația din care le cumperi. Dacă vrei să te bucuri de cireșe în lunile aprilie-mai, prețurile pot fi și mai mari. În ciuda vremii extreme din primăvară, România are şansa să rămână în topul ţărilor cu cele mai mari recolte de cireşe din lume. Producem mai mult și decât Japonia, ţara cireşilor înfloriţi. Cum vrea un român să dea lovitura cu afacerea cu cireșe.

Afacerea cu cireșe, mină de aur pentru un român din Capitală

Cireșele rămân la mare căutare, în ciuda prețului destul de ridicat de la tarabele din piețe. Astfel, Adrian Popescu, un bărbat din București, a decis să profite la maximum de perioada propice acestor fructe și să facă bani. Adrian are o livadă de cireşi în comuna 1 Decembrie, din apropierea Capitalei. Bărbatul s-a bucurat de recolte tot mai bogate de la an la an. Acum este convins că va da lovitura anul acesta cu afacerea sa care îi va aduce o mică avere.

ADVERTISEMENT

Românul estimează că va avea peste 250 de mii de kilograme de cireșe

Adrian speră ca cireșii săi, plantați pe o porțiune de 25 de hectare îi vor aduce peste 250.000 de kilograme de cireșe. Toate aceste fructe ar cântări cât 100 de vagoane de metrou, estimează bărbatul. Anul acesta culesul cireșelor a început cu două săptămâni mai târziu din cauza temeprarurilor scăzute. Chiar și așa bărbatul este convins că livada sa nu a fost afectată.

“Noi ne-am apucat pe 26 mai anul acesta. Cu ani în urmă, ne-am apucat pe 17 mai, 14 mai”, a spus Adrian Popescu pentru Observator.

ADVERTISEMENT

România este pe locul nouă la producția de cireșe în Europa

Țara noastră este pe locul nouă la producţia de cireşe în Europa. Pe primele locuri în top se află Spania, urmată de Italia și Grecia. Unii fermieri români vând marfa în marile magazine.

Cu cât a crescut prețul acestor cireșe în ultimii ani

Prețul cireșelor prezintă o tendință de creștere. Astfel, în anul 2023 prețul mediu este de 25 de lei per kilogram, și înregistrează o creștere de peste 200% față de anul 2020. În anul pandemic, prețul a fost de 9.85 lei/kg, în creștere cu 35% comparativ cu anul 2016 (7,26 lei/kg).

ADVERTISEMENT

La poarta fermei cireșele se vor vinde cu 15 lei pe kilogram, dar în magazine și piețe vor fi comercializate și cu 30 de lei.“Este acea pungă specifică, la kilogram, care pleacă de aici cu 22 de lei. La jumătate de kilogram, la caserolă, undeva la 13 lei şi la kilogram 17 lei”, a mai spus Adrian Popescu pentru aceeași sursă menționată anterior.

Românii, mai bogaţi în cireşe decât japonezii

România a avut anul trecut o recoltă de trei ori mai mare decât cea din Japonia, ţară cireşilor înfloriţi. Anual sunt culese aproximativ 40.000 de tone de fructe dulci şi roşii. Producţia de cireșe ne plasează pe locul 14 în lume. Pe primul loc este Turcia, cu 690.000 de tone, urmată de Statele Unite pe locul doi şi Chile pe ultimul loc pe podium.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink