News

Afacerea profitabilă cu care fac bani din ce în ce mai mulți români. Ai nevoie să îndeplinești două condiții simple și poți face o mică avere

Care este afacerea extrem de profitabilă grație căreia tot mai mulți români fac bani frumoși. Ce condiții trebuie să îndeplinești.
01.06.2024 | 10:00
Afacerea profitabila cu care fac bani din ce in ce mai multi romani Ai nevoie sa indeplinesti doua conditii simple si poti face o mica avere
Afacerea tot mai populară care aduce sume importante de bani pentru mulți români. Ai nevoie să îndeplinești două condiții simple. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Afacerea profitabilă cu care fac bani din ce în ce mai mulți români în ultimii ani. Este necesar să îndeplinești două condiții simple pentru a avea parte de un venit destul de consistent.

Afacerea tot mai populară care aduce sume importante de bani pentru mulți români. Ai nevoie să îndeplinești două condiții simple

În anul 2023, conform datelor oficiale, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, inclusiv apartamente şi camere de închiriat, au însumat 29,17 milioane, în creștere cu 9,8% faţă de cele din 2022. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 84,7%.

ADVERTISEMENT

Sesizând acest trend al creșterii numărului de turiști, tot mai mulți români au profitat și au câștigat sume importante de bani. Astfel, persoanele fizice au început să închirieze case și apartament prin intermediul Booking, Airbnb sau alte platforme similare.

Cei care vor să obțină sume importante de bani din acest business trebuie să știe că au de îndeplinit două condiții foarte simple. În primul rând, trebuie să aibă o a doua casă sau un al doilea apartament într-o zonă turistică.

ADVERTISEMENT

Apoi, o a doua condiție a fost stipulată recent în Ordinul nr. 985 al Ministerului Turismului. Acesta aduce modificări articolului 4 din Normele metodologice referitoare la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice.

Aceste noi reglementări cu privire la regulile de închiriere a locuințelor în regim hotelier spun clar că persoanele fizice care doresc să închirieze spațiul lor în scop turistic prin intermediul Booking, Airbnb sau alte platforme similare trebuie să obțină în prealabil acordul vecinilor.

ADVERTISEMENT

Această măsură a ministerului reprezintă o protecție: ”Fiind un spațiu de închiriat este normal să fie așa deoarece aceste unități sunt și ele clasate în regim hotelier și nu mi se pare nimic anormal din acest punct de vedere”, spune expertul în turism Traian Bădulescu, pentru termene.ro.

Fenomenul Airbnb a câștigat popularitate și în țara noastră

Același expert admite că, în ultimii ani, fenomenul Airbnb a devenit din ce în ce mai popular în țara noastră. ”Este adevărat că fenomenul Airbnb a câștigat popularitate și în țara noastră și într-adevăr, putem privi acest trend ca pe un fenomen în creștere”, spune expertul.

ADVERTISEMENT

Tot în 2024, și la nivelul Uniunii Europene a fost adoptat un nou Regulament cu privire la colectarea și schimbul de date între platformele de închiriere și autorități. Scopul său este creșterea transparenței într-un sector care a cunoscut o dezvoltare rapidă, în special în timpul pandemiei. Acesta a funcționat adesea fără reglementări clare.

Din datele oficiale aflăm că, în verile anilor 2020 și 2021, închirierile pe termen scurt au depășit nivelul din 2018. Apoi, în vara anului 2022, acestea au înregistrat o creștere de 138% față de aceeași perioadă din 2021.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO