Life

Afacerea totală pe care a gândit-o un fermier din România. A renunțat la creșterea animalelor și s-a umplut de bani

Afacerea unui fermier din România a suferit o transformare radicală după ce a renunțat la creșterea animalelor. Din ce face acum bani?
04.07.2024 | 17:41
Afacerea totala pe care a gandito un fermier din Romania A renuntat la cresterea animalelor si sa umplut de bani
Afacerea unui fermier din România. Foto: facebook/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fermierul din România și-a schimbat total afacerea gândită inițial, renunțând la creșterea animalelor în favoarea unei noi strategii care l-a umplut de bani.

Afacerea totală pe care a gândit-o un fermier din România. A renunțat la creșterea animalelor și s-a umplut de bani

Un fermier din România a renunțat la creșterea animalelor în favoarea unei noi idei de afaceri: agroturismul. Astfel, el a lansat conceptul inovator de „Nuntă la fermă”, transformând ferma în locul perfect pentru evenimente speciale.

ADVERTISEMENT

Vorbim este Ferma de la Coadă din Movila Miresii, din județul Brăila. Aceasta este destinația ideală pentru organizarea diverselor evenimente în stil tradițonal românesc. Recent, aici a avut loc o nuntă cu influențe western, unde mireasa a fost furată, fiind urcată pe un cal.

Costul meniurilor pentru nuntă a fost rezonabil, iar ferma s-a ocupat și de un candy bar. Printre alte deserturi, invitații s-au bucurat de prăjituri tradiționale precum plăcinte și cornulețe.

ADVERTISEMENT

Inițial, fermierul a vrut să se ocupe cu creșterea animalelor, dar a realizat rapid că acest tip de afacere nu îi aducea profit. Astfel, a fost inspirat să-și schimbe direcția de business spre agroturism. În prezent, ferma se bucură de un succes masiv.

”Eu am cumpărat ferma în 2018, am tatonat terenul cu creșterea animalelor, dar nu a fost profitabil, am ieșit în pierdere pentru că nu aveam pământ. Deținem ferma de un hectar și atât. Este o fermă mixtă, iar după pandemie ne-am reorientat. Prietenii ne spuneau că vor să vină pe la noi pentru că nu aveau unde merge în altă parte. Ulterior, aveam din ce în ce mai mulți vizitatori, de la școli, familii cu copii, și ne-am axat pe partea aceasta agroturistică”, a spus Marius Coadă, administratorul fermei, pentru agrointel.ro.

ADVERTISEMENT

Afacerea inovatoare a unui fermier din România: „Ne-am dat seama că potențialul este pentru agroturism”

Ferma de la Coadă din Brăila a primit acest nume deoarece se află la capătul localității. Prin urmare, toți localnicii o cunoșteau drept ferma ”de la coadă”. Fermierul a achiziționat-o în 2018, când era, de fapt, o fermă de legume.

În prezent, Marius se ocupă cu înmulțirea speciilor de la fermă, doar cu scop didactic. El a pornit astfel conceptul de fermă pedagogică. Aici se organizează tururi pentru copiii care vor să descopere animalele din fermă. De asemenea, ferma oferă plimbări cu caii și ateliere de morărit.

ADVERTISEMENT

„În 2022 am dat drumul la conceptul de fermă pedagogică și atunci am înmulțit numărul de specii și am împuținat numărul de capete. Facem evenimente pentru copii, avem un tur prin fermă, iar copiii împreună cu unul dintre fermierii noștri descoperă animalele de fermă. Fac plimbări cu caii, au ateliere de morărit, am deschis primul punct gastronomic din Brăila și avem  u ce să producem mâncarea. Nunta pe care am găzduit-o a fost tot pe baza produselor din fermă, adică meniul propriu-zis a conținut produse făcute de noi în fermă”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”