News

Ce afaceri au avut soțiile șefilor de Guvern! Din ce au făcut bani femeile aflate în spatele celor care au condus Executivul

Soțiile celor care au condus Guvernul României au fost implicate în mai multe tipuri de afaceri. Nu puține au fost cele care n-au depins financiar de soțul lor, premierul țării.
26.02.2022 | 18:55
Ce afaceri au avut sotiile sefilor de Guvern Din ce au facut bani femeile aflate in spatele celor care au condus Executivul
Ce afaceri au avut de-a lungul timpului soțiile șefilor de Guvern! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului soțiile celor care au ajuns să conducă Guvernul României au preferat să stea în umbră. Nu toate s-au mulțumit însă cu salariul pe care îl aveau și unele dintre ele au încercat chiar să dea lovitura în diverse business-uri.

Mioara Roman a fost consoarta primului șef democrat de Executiv. Soția lui Petre Roman avea să transmită la ani distanță și după ce a divorțat de politician că și-a dedicat întreaga viață iubitului din tinerețe. Interesant este că aceasta a lucrat în jurnalism.

ADVERTISEMENT

Ce afaceri au avut soțiile celor care au condus Guvernul României!

Fosta consoartă a lui Petre Roman a fost corespondent de război, însă și-a abandonat cariera destul de repede și s-a mulțumit să-și sprijine soțul. La un moment dat, Mioara Roman figura în topul restanțierilor, persoane fizice, la RAAPS.

Aceasta a acumulat datorii uriașe pentru vila din Primăverii, casă în care locuia. De altfel, statul i-a și pus sechestru pe o locuință din Sinaia pe care o avea. Nu mai puțin de 500 de mii de euro trebuia să returneze Mioara Roman, fiica unui fost ambasador al României.

ADVERTISEMENT

Elena Stolojan este pensionară, dar a avut o carieră destul de serioasă. Presa a scris că soțul ei, Theodor Stolojan i-ar fi dăruit jumătate de Herăstrău pe vremea când era premier. Mai mult decât atât, pentru o perioadă destul de mare de timp, soția acestuia s-ar fi ocupat de un hotel pe care cei doi îl aveau la Predeal și pe care l-au vândut pentru 15 milioane de euro.

Despre Marilena Văcăroiu se știe că a fost angajată a Fondului de garantare a depunerilor populației, loc de muncă unde a beneficiat de un salariu important. De altfel, atunci când a ieșit la pensie, soția fostului premier a primit mai mulți bani față de cel care a condus Executivul.

ADVERTISEMENT

Dana Năstase, prima soție cu succes în afaceri

Ani de zile a lucrat Lacrima Ciorbea ca procuror. Aceasta a înființat alături de Victor Ciorbea o societate care le purta numele și care a avut ceva profit la finalul anilor 90. Între timp, soția fostului primar al Capitalei lucrează ca avocat. Interesant este că lui Victor Ciorbea și consoartei le-au fost șterse 70 la sută din datoriile pe care cei doi le aveau la Fisc.

Măriuca Vasile a fost soția lui Radu Vasile, cei doi trecând între timp în lumea celor drepți. Despre consoarta fostului premier se știe că aceasta a activat în conducerea Agenției de Valorificare a Activelor Bancare.

ADVERTISEMENT

Elena Isărescu are parte de pensie minimă, însă nu duce lipsă de nimic. Face bani din vânzarea produselor agricole și se ocupă din plin și de afacerile soțului, afaceri care nu sunt deloc mici.

Dana Năstase s-a lansat în 1996 în afaceri cu terenuri și a avut parte de succes din prima. A pus bazele unei firme alături de Roxana Bichel, “Datis Consulting % Management”, societate la care soția fostului premier deținea 99,95% din acțiuni.

Mai mult decât atât a fost o prezență și pe scena politică acolo unde s-a implicat puternic în campaniile soțului, mai ales în domeniul materialelor electorale. A urmat afacerea cu ouă de la Cornu, una care a asigurat familiei independența financiară. De asemenea, Dana Năstase a oferit și consultanță juridică diverselor firme sau instituții interesate.

Tinere și neliniștite în afaceri

Ioana Tăriceanu a fost alături de Călin Popescu în vremea în care acesta a ocupat poziția de șef al Guvernului României. Cei doi au divorțat între timp și Ioana s-a recăsătorit cu un important om de afaceri.

Soția lui Emil Boc, un premier contestat puternic în România, este lector universitar doctor la departamentul de Limba română şi lingvistică generală din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. De altfel, în acest loc, soția politicianului și-a terminat și studiile în anul 1993.

Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta a cochetat din plin cu politica, dar lovitura adevărată a dat-o în afaceri. Aceasta deține un lanț de cofetării în București extrem de apreciat. În 2014 a apărut prima unitate, acum Daciana lăudându-se cu patru cofetării și o cifră de afaceri spectaculoasă.

Despre Valerie Cioloș se știe că are o firmă de mindfulness care, la un moment dat, mai exact în urmă cu 3 ani și-a crescut de 63 de ori profitul net. Soția lui Dacian Cioloș este, potrivit propriei prezentări, coach și trainer autorizat al programului de Reducere Stresului prin Mindfulness. Valerie este certificată de către Center for Mindfulness de la University of Massachusetts Medical School, instituția unde a fost fondată această metodă recunoscută în toată lumea şi folosită cu succes în medicină, educație sau în mediul de business.

Partenera de viață a lui Sorin Grindeanu s-a ocupat de bunul mers a două firme, una înființată în 2004, iar cealaltă în 2019. Mihaela Grindeanu a fost administratorul unor farmacii din Timișoara, apoi a activat în domeniul recreativ.

Cristinel Dăncilă, singurul „consort”

Despre soția lui Mihai Tudose se știe că a obținut mai multe contracte cu statul pentru firma la care lucra în perioada în care soțul ei deținea funcția de ministru al Economiei. Nu a ieșit în evidență atunci când acesta a fost promovat până în fruntea Executivului.

Cristinel Dăncilă i-a stat alături Vioricăi Dăncilă în luptele pe care aceasta le-a dat în sânul PSD, dar și la alegerile prezidențiale. Între timp, acesta a fost angajat pe poziția de consilier la Transgaz, companie controlată de statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

O prezență mereu discretă, Mihaela Orban este psiholog, psihopedagog și directoare de grădiniță. Nu a renunțat la funcție nici după ce soțul ei, Ludovic Orban a devenit premier.

Despre Maria Ciucă se cunoaște că în perioada 2019-2020 a fost angajată în cadrul Ministerului Apărării, unde primea un salariu de 50.602. Datele arată că soția generalului în rezervă primește și o pensie specială în valoare de 59.772 lei pe an.

ADVERTISEMENT