Simona Halep

Afacerile familiei Halep sunt la un pas de insolvenţă! Ce se întâmplă cu firmele

31.08.2018 | 17:14
Afacerile familiei Halep sunt la un pas de insolventa Ce se intampla cu firmele

Simona Halep, liderul în clasamentul WTA, ar putea să ofere sprijin parinţilor săi în două afaceri care sunt la un prag de a intra în insolvenţă. Cea mai bine cotată jucătoare de tenis din lume nu are afaceri pe numele ei, excepţia fiind un PFA, dar Tania şi Stere Halep, părinţii ei, au avut patru firme de-a lungul anilor.

Parinţii Simonei se ocupă în acest moment de Cubit SRL, o firmă care administreaă SH Cafe din Constanţa, dar şi de Lacto Mony SRL, o companie care produce lactate şi brânzeturi, dar prima dintre cele două a înregistrat pierderi seminificative în ultimii ani conform datelor făcute publice.

Familia Halep a mai avut două afaceri

Stere şi Tania Halep au avut pe nume H. Nicolas SRL, companie care se ocupa de finisarea şi tăbăcirea pielilor, dar aceasta a fost închisă în 2014 după ce a funcţionat timp de 11 ani şi a purtat numele fratelui Simonei Halep. Pe numele celor doi a mai figurat şi Hefaistos, o firmă care şi-a încheiat activitatea în 2005 după 15 ani de funcţionare.

Cubit SRL apare ca fiind înregistrată din 1992, iar Stere Halep figurează ca unic acţionar. Firma a atins un maxim al cifrei de afaceri de 363.000 de euro în 2008, anul în care Simona a izbutit să câştige turneul de la junioare la Roland Garros. Firma a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri de 10 ori în ulimii 10 ani, iar în 2017 valora doar 36.000 de euro, cel mai probabil din cauza lipsei de interes al familei pentru această afacere după ascensiunea Simonei.

Afacerile familiei Halep sunt la un pas de insolvenţă
Simona Halep a câştigat Rogers Cup 2018

Termene.ro, unul dintre cele mai importante site-uri din acest domeniu, a anunţat că firma a raportat pierderi de 124.000 de euro în ultimul an şi are şanse mari să ajungă în insolvenţă. De altfel, la Cubit SRL figurează în acest moment doar patru angajaţi.

Lacto Mony SRL mai are doar cinci angajaţi şi a raportat pierderi importante în ultimii trei ani, deşi are trei puncte de deschidere în centrul oraşului Constanţa, plus unul în zona rurarlă.

Banii nu mai sunt o problemă în familia Halep

Simona Halep a trecut de curând de pragul celor 27 de milioane de dolari obţinute exclusiv din premiile câştigate la turnee în urma parcursului pe care l-a înregistrat la Montreal şi Cincinnati. Liderul mondial este imaginea mai brand-uri şi reviste importante din lume şi primeşte 2 milioane de dolari în fiecare an doar de la Nike, sponsorul principal de echipament sportiv. 

Sportiva din Constanţa s-a ales de curând cu un premiu de 500.000 de dolari după ce a câştigat turneul de la Montreal şi ar fi putut să dea marea lovitură la US Open. Americanii au pregătit sume record de bani la ultimul Grand Slam. Campionii de la simplu vor primi câte 3,8 milioane de dolari (aproximativ 3,3 milioane de euro), o altă bornă nouă stabilită în tenis. În comparaţie, câştigătorii la simplu la Australian Open au primit câte 2,6 milioane de euro, cei de la Roland Garros câte 2,2 milioane de euro, iar învingătorii de la Wimbledon câte 2,53 milioane de euro.

6.267.000 de dolari a câştigat Simona Halep în 2018 exclusiv din tenis