News

Afacerile familiei lui Vlad Pascu s-au prăbușit. Datorii uriașe acumulate de firmele părinților șoferului drogat

Afacerile familiei lui Vlad Pascu, tânărul care a produs accidentul de la 2 Mai, au ajuns într-o situație critică.
29.05.2024 | 10:24
Afacerile familiei lui Vlad Pascu sau prabusit Datorii uriase acumulate de firmele parintilor soferului drogat
Familia lui Vlad Pascu are probleme serioase în afaceri / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Tot mai multe probleme în familia Pascu, care, în afară de dosarele penale, se confruntă și cu o criză serioasă în domeniul afacerilor. Multiplele companii deschise de Mihai și Miruna Pascu în ultimii ani au fost fie închise, fie au rezultate din ce în ce mai slabe.

Ce afaceri are tatăl lui Vlad Pascu

Claudiu Mihai Pascu, tatăl șoferului care a produs accidentul de la 2 Mai, apare, în prezent, asociat în trei societăți comerciale. Prima dintre acestea, Bauhaus Factory SRL, a încheiat anul 2023 cu o pierdere de peste 45.000 de lei, la o cifră de afaceri nulă. Este al treilea anu consecutiv în care firma de construcții este fără activitate, perioadă în care a acumulat datorii de aproximativ 135.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Sitka Developer SRL, o altă societate în care Pascu este unic asociat, nu și-a declarat cifra de afaceri pentru anul trecut. În schimb, în 2022, societatea a reușit să acumuleze o cifră de afaceri de 1,34 milioane lei, un profit de 173.000 de lei și datorii de peste 3 milioane de lei. Firma are ca obiect de activitate dezvoltarea și promovarea imobiliară, și are un singur angajat.

Speed Travel SRL, firmă la care soții Pascu sunt asociați cu omul de afaceri Marian Gostin, nu a înregistrat venituri în 2023, în schimb a avut pierderi de aproape 240.000 de lei, pe parcursul ultimului an. Firma nu mai are cifră de afaceri de la nivelul anului 2014, în schimb a păstrat patru angajați. Nivelul datoriilor a ajuns la 4,7 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Claudiu Mihai Pascu a mai fost asociat în alte trei companii: Bauhaus Management SRL, Matei Turism SRL și Plus SRL, în prezent radiate. În ultimele două, el era asociat cu Miruna Pascu.

Și Miruna Pascu are probleme în afaceri

Mama lui Vlad Pascu apare ca asociat majoritar în Macondo SRL, o firmă imobiliară care nu a înregistrat vreun venit din 2018, anul înființării. În 2023, societatea a mai înregistrat pierderi de 3.600 de lei, ajungând la datorii totale de peste 900.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În martie 2023, Miruna Pascu și-a mai deschis o societate, tot cu specific imobiliar, Urban Green Fingers. Firma nu apare cu bilanțul depus, pentru anul trecut. Mama lui Vlad Pascu a mai fost asociată în companiile Mirunaway SRL și Free Car SRL, ambele radiate. De asemenea, ea a mai deținut un PFA, pe care l-a închis în noiembrie 2020.

Cei mai mulți bani, pe persoană fizică

Explicația pentru situația aparent precară a afacerilor familiei Pascu este că cei doi soți au preferat să facă avere ”pe persoană fizică”. Potrivit Știrilor Pro TV, în august 2023, Miruna și Mihai Pascu dețineau 714 imobile și terenuri, cele mai multe în sectorul 1 și nordul capitalei.

ADVERTISEMENT

Cei doi au construit blocuri în zone extrem de scumpe ale Bucureștiului. De exemplu, un apartament într-un bloc ridicat de aceștia în zona parcului Herătrău se vindea cu un preț mediu de 300.000 de euro. Ei mai aveau proprietăți în comuna 23 August și Olimp sau în Ilfov, la Izvorani.

Potrivit unor relatări ale presei, la începutul anilor 2000, Mihai Pascu dădea bani cu camătă, iar pe cei care nu reușeau să returneze sumele împrumutate îi executa silit.

Acuzații grave ale procurorilor la adresa familiei Pascu

În septembrie 2023, tatăl lui Vlad Pascu a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La domiciliul său, polițiștii au găsit mai multe cartușe depozitate necorespunzător. De asemenea, el este cercetat pentru vătămare corporală, după ce a lovit un jurnalist cu scuterul.

În schimb, Miruna Pascu a fost reținută pentru 24 de ore, fiind bănuită că ar fi încercat să influențeze și chiar să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul ei. În prezent, ea se află sub control judiciar.

ADVERTISEMENT
Tags: