Life

Afacerile pentru care poţi primi până la 500.000 de euro de la stat! Perioada de înscriere a început deja

Afacerile pentru care poţi primi până la 500.000 de euro de la stat. Cât mai este din perioada de înscriere pentru a primi banii.
19.11.2022 | 06:05
Afacerile pentru care poti primi pana la 500000 de euro de la stat Perioada de inscriere a inceput deja
Afacerile pentru care poţi primi până la 500.000 de euro de la stat. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

ciorna

Care sunt afacerile pentru care poți primi de la stat până la 500.000 de euro. Perioada de înscrieri a început și ea va dura până pe 12 decembrie.

Afacerile pentru care poţi primi până la 500.000 de euro de la stat

Afacerile care sunt eligibile sunt cele ale românilor care produc mălai, făină. ulei de floarea soarelui, lactate și inclusiv furaje.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost luată de Guvern pentru a veni în sprijinul acestora, iar solicitanții pot primi de la stat până la 500.000 de euro.

Cererile pot fi depuse la direcțiile teritoriale pentru agricultură, dar un lucru important pe care trebui să îl știe aplicanții este că banii ar putea ajunge la ei abia după ce Guvernul primește autorizarea Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

„Prezenta ordonanță de urgență instituie o schemă de ajutor de stat sub formă de grant acordat operatorilor din industria de procesare a cerealelor și de fabricare a uleiurilor pentru obținerea de făină de grâu, mălai și ulei de floarea-soarelui, operatorilor din industria de fabricare a produselor lactate în scopul prelucrării și procesării laptelui crud materie primă și operatorilor din industria fabricării preparatelor pentru hrana animalelor de fermă în scopul obținerii de furaje combinate”, se arată în documentul de la Guvern.

Schema de la stat este acordată pentru compensarea costurilor de transport, depozitare și procesare.

ADVERTISEMENT

De ce stocuri este nevoie pentru a primi 500.000 de euro

Cererile se pot depune în perioada 17 noiembrie – 12 decembrie 2022, dar nu și în zilele de weekend sau în zilele libere de la stat, cum sunt 30 noiembrie sau 1 decembrie.

Plățile urmează să se facă cel târziu până la finalul lunii iunie 2023, dar mai întâi Guvernul trebuie să primească o autorizare din partea Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

Desigur, cei care vor să depună cereri pentru a se înscrie în acest program de ajutor de stat trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, printre care să constituie stocurile necesare procesării, să dețină autorizații sau diferite facturi referitoare la stocuri.

Pentru a se obține valoarea maximă sunt necesare stocuri enorme, spre exemplu, de grâu de 14.280 de tone, stocuri de porumb de cel puțin 14.280 de tone, de floarea soarelui de cel puțin 9.615 tone, stocuri de lapte crud materie primă de cel puțin 10.000 tone.

ADVERTISEMENT
Tags: