Life

Alexandra Stan și alte vedete, apel disperat după cutremurele din Turcia: „Sunt imagini care te zdruncină”

O serie de personalități cunoscute, printre care afaceristul turc Ensar Duman și cântăreața Alexandra Stan, se implică în ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia.
08.02.2023 | 12:00
Alexandra Stan si alte vedete apel disperat dupa cutremurele din Turcia Sunt imagini care te zdruncina
Alexandra Stan și afaceristul Ensar Duman, apel la bunătatea românilor. Campanie pentru ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia. Foto: Instagram/ hepta.ro/ Foto-montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cutremurele care s-au produs în Turcia i-au întristat și pe români. Vedete cunoscute au reacționat imediat în urma tragediei care a avut loc în sudul Turciei, unde mii de persoane și-au pierdut viața și alte zeci sau poate chiar sute de mii nu mai au acum unde să locuiască, fiind sub cerul liber.

Omul de afaceri Ensar Duman a dezvăluit, pentru FANATIK, care sunt lucrurile de care au nevoie urgent turcii afectați de cutremure! Alexandra Stan, mesaj sfâșietor

Pe lângă cântărețele de top care au cunoscut succesul și în Turcia, unul din cei mai cunoscuți oameni de afaceri a pornit o campanie de ajutorare a celor afectați de cutremur. Antreprenorul Ensar Duman a dezvăluit, pentru FANATIK, care sunt lucrurile de care conaționalii săi au nevoie urgent. Pe lângă hrană și apă, e nevoie de saltele, de haine pentru copii sau de scutece, ne-a transmis afaceristul.

ADVERTISEMENT

„Din România este foarte greu să transporți repede lucruri în Turcia cu TIR-ul, e vorba de multe drumuri, de regulile de la graniță. Noi comunicăm cu ONG-uri din Turcia și toți oamenii pot dona pentru a ajuta. ONG-urile de acolo ne spun de ce au nevoie și noi cumpărăm acele lucruri. Urgent, e nevoie de pâine, apă, saltea pentru copii, pamperși, haine, dar să nu fie haine deja folosite. Nu putem să trimitem haine folosite pentru că există atâtea virusuri și bacterii și au și oamenii demnitatea lor.

De exemplu, e nevoie de containere care se transformă în case, se cumpără câte 2.000-3.000 de containere și se construiește câte o căsuță, să zicem pe o săptămână câte o căsuță. E nevoie de lucrurile de zi cu zi, bulelii pentru încălzire, pentru mâncare. O să pornim o campanie la care s-ar putea să participe și producători din România să trimitem saltele, vrem zilele astea să trimitem 1.000-2.000 de saltele”, a declarat Ensar Duman în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Afaceristul Ensar Duman: „Românii au suflet mare”

Întrebat dacă până acum oamenii au răspuns apelurilor sale umanitare, afaceristul a avut numai cuvinte de laudă la adresa românilor: „Să știi că românii au suflet mare. Au reacționat. Nici nu bine s-a aflat despre primul cutremur că deja am primit telefoane. M-au sunat foarte mulți români care vor să ajute”.

Demersul lui Ensar Duman a fost urmat de o serie de vedete de la noi, în special marile cântărețe care au făcut furori și în Turcia. Contactată de FANATIK, Alexandra Stan a spus că este foarte întristată de situația prin care trece poporul turc.

ADVERTISEMENT
cutremur turcia
Conturile în care românii pot dona pentru ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia

Alexandra Stan, înlăcrimată după imaginile groazei din Turcia: „Acum o săptămână m-am întors din Istanbul. Imaginile pe care le-am văzut sunt din filmele de groază”

„Este foarte trist ce s-a întâmplat în Turcia. Sunt imagini care te zdruncină. Chiar acum o săptămână m-am întors și eu din Istanbul, unde mă simt ca acasă. Am mulți prieteni, fani acolo și sunt alături de întreaga comunitate care trece prin momente extrem de dificile. Am postat pe Instagram mai multe detalii despre cum ne putem implica și noi, cum putem dona. Vă rog să faceți asta. Să fim solidari, alături de cei afectați. Imaginile pe care le-am văzut sunt din filmele de groază. Pare ireal totul, dar, din păcate, este o realitate extrem de dureroasă”, a declarat Alexandra Stan pentru FANATIK.

În campania de ajutorare a victimelor cutremurului din Turcia se implică și Otilia Bilionera, artistă extrem de iubită în țara afectată de cele două seisme de peste 7 grade. Vedeta a postat pe Instastory conturile în care oamenii pot dona orice sumă pentru cei năpăstuiți de soartă. Și Inna a făcut un gest emoționant, postând steagul Turciei pe Instagram, la care a adăugat: „Fără cuvinte”.

ADVERTISEMENT

Turcia, zguduită de două cutremure de peste 7 grade luni, 6 februarie 2023. Aproape 10.000 de morți

Două cutremure de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter s-au produs luni, 6 februarie 2023, în sudul Turciei afectând și statul vecin, Siria. Până la data de azi, 8 februarie 2023, există aproape 10.000 de morți.

Peste 6.000 de clădiri s-au prăbușit în urma mișcărilor tectonice. Aproximativ 13 milioane de turci au fost afectați de cutremure. Autoritățile turce au declarat stare de calamitate în 10 provincii pentru următoarele trei luni. O parte a sinistraților vor fi cazați în hotelurile din Antalya, iar pentru alte zeci de mii de persoane se vor construi căsuțe provizorii.

ADVERTISEMENT