Fotbal intern

Şumudică, pregătit să plece de la Astra! “Ne dăm mîna şi gata!”

UPDATE 18:13 / Marius Şumudică a declarat că este dispus să se despartă de Astra în cazul în care conducătorii clubului vor considera că demiterea sa este pentru binele echipei....
04.08.2016 | 23:59
Sumudica pregatit sa plece de la Astra Ne dam mina si gata

UPDATE 18:13 / Marius Şumudică a declarat că este dispus să se despartă de Astra în cazul în care conducătorii clubului vor considera că demiterea sa este pentru binele echipei.

Tehnicianul susţine că decăderea echipei are legătură cu faptul că nu poate fi alături de jucători din cauza suspendării pe care a primit-o pentru faptul că a fost prins cînd paria.

“Pînă la jocul cu CFR am arătat foarte bine şi în jocurile de pregătire. Consistenţa jocului îmi dădea speranţe. De cînd nu mai sînt pe bancă s-a rupt tot. Asta e o problemă. Nu mai au aceeaşi agresivitate, dorinţă. Probabil asta le transmiteam eu. De cînd nu mai sînt eu există această cădere. Din punct de vedere fizic, sîntem o echipă în vîrstă şi nu putem să ne revenim o dată la trei zile, cu drumuri, cu avioane, şi nu avem soluţii să facem schimbări.

În al treilea rînd, am întîlnit o echipă extraordinară şi o să vedeţi. Copenhaga este o echipă care joacă de trei ani împreună. Este o echipă care investeşte şi face transferuri de milioane de euro. Pentru început de sezon, Copenhaga e mai puternică decît West Ham. Cei de la Copenhaga erau disperaţi să se califice. Este o echipă extraordinară, chiar dacă Astra nu a arătat cum trebuie. Cornelius a sărit la două goluri, jucătorii mei i-au ajuns pînă la buric.

M-am dus şi m-am întors pe cont propriu. Am stat într-o aripă de hotel să nu am contact cu ei. E o prostie. Dar n-am ce să fac în momentul de faţă. M-am întors cu ei cu avionul. Mi-am luat bile pe cont propriu, ei au stat în faţă, eu în spate. Doar ne-am salutat, dar n-am purtat nici un fel de discuţie. Ce să vorbeşti după eşecul ăsta?

Nu sîntem în acest moment o echipă care să jucăm în grupele Ligii Campionilor. Sîntem departe acum, trebuie să fim corecţi. E clar că sîntem în cădere, nu trebuie să ne ascundem. Cel mai mare dezavantaj acum, nu că aş fi eu Mourinho sau Guardiola, este că nu pot avea contact cu echipa. Iar de la meciul cu CFR nu pot să ţin nici o şedinţă, nu pot să fac antrenament, nu pot să intru la pauză. Atunci e logic.

Dacă oamenii din conducerea clubului consideră că Şumudică este vinovat ne aşezăm la masă, ne dăm mîna şi nu e nici o problemă. Pentru binele echipei fac orice. Sînt probleme la echipă, dar aş dori să nu fie aflate de la mine. Ar trebui să vorbiţi cu jucătorii ce probleme au pentru că eu nu ştiu.

Sînt două variante acum: să ne calificăm în grupe şi să ne luptăm la locurile fruntaşe sau să nu ne calificăm şi să vindem ce putem pe ce putem în cîteva zile şi să luptăm pentru accederea în play-off”, a spus Şumudică.

–––––––––––––––––––––

Astra Giurgiu a pierdut fără drept de apel manşa a doua cu FC Copenhaga, 3-0, din preliminariile Ligii Campionilor, după ce în tur scorul fusese 1-1. Campioana României este eliminată astfel şi merge în play-off-ul Ligii Europa.

Situaţia la giurgiuveni este una tensionată. Fără Şumudică pe bancă, suspendat din cauza pariurilor şi cu un lot decimat de plecări şi accidentări, Astra a început cum nu se putea mai prost noul sezon. Asta lăsînd la o parte Supercupa României, pe care au cîştigat-o cu noroc în faţa lui CFR Cluj, pe un teren plin de apă, după o eroare copilărească făcută de Larie tocmai din pricina stării precare a gazonului.

Debutul în Liga 1 le-a adus campionilor o înfrîngere drastică pe propriul teren. Dinamo a defilat la Giurgiu şi le-a administrat “astralilor” un 4-1, după un hattrick al “Bizonului”. Nici cu Pandurii n-au strălucit, obţinînd o remiză albă, după un joc urît.

Pleacă Şumi! Cine vine?

Eliberarea lui Ioan Niculae nu a fost tocmai de bun augur pentru antrenorul care le-a adus campionatul pentru prima dată în istorie. Patronul Astrei este decis să-l înlocuiasă pe Şumudică, iar în pole position se află Edward Iordănescu, antrenor care a revoluţionat Pandurii Târgu Jiu în sezonul trecut, cînd echipa se afla într-o situaţie dificilă.

Fiul fostului selecţioner al României i-a dus pe gorjeni pe podiumul Ligii 1 la finalul play-off-ului, după Astra şi Steaua. Un alt nume pe lista lui Niculae este şi Dan Alexa, rămas liber, după ce şi-a reziliat angajamentul cu Rapid, în urma falimentului clubului giuleştean.

“Momentan, însă, toată concentrarea este asupra lui Edi Iordănescu. Niculae este un fan al fostului antrenor de la Pandurii”, au precizat sursele FANATIK.RO.

A avut loc prima negociere! 

Nervii pe care Marius Şumudică îi afişează tot mai des în ultima vreme şi reproşurile pe care acesta le-a adus lui Ioan Niculae au în spate o nemulţumire mult mai mare. Tehnicianul a aflat că Ioan Niculae nu doar a conturat lista, ci a şi purtat prima negociere cu Edward Iordănescu. Asta în ciuda asigurărilor date de preşedintele Dani Coman, care a afirmat că nu se pune problema ca Marius Şumudică să fie înlocuit.

“Dani Coman vorbeşte într-un stil diplomat, doar pentru a nu tulbura apele, însă toată lumea din conducere ştie că Ioan Niculae a discutat deja cu Edward Iordănescu pentru a vedea condiţiile în care acesta vrea să vină la Astra. Momentan, Edi este în Grecia, la Atena, însă cei doi urmează să se întîlnească faţă-n faţă săptămîna viitoare”, au precizat sursele autorizate FANATIK.RO.