News

Afecțiunea de care suferă Marcel Ciolacu. Este motivul pentru care nu a putut purta masca de protecție în Parlament

19.05.2020 | 11:13
Afectiunea de care sufera Marcel Ciolacu Este motivul pentru care nu a putut purta masca de protectie in Parlament
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat, marți, că afecțiunea de care suferă nu i-a permis să poarte masca de protecție în Parlament, după ce a fost surprins că nu respectă măsurile impuse de autorități.

Afecțiunea de care suferă Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul intermiar al PSD, a declarat, marți, că afecțiunea de care suferă nu i-a permis să poarte masca de protecție în Parlament, așa cum prevede regulile impuse pe durata stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Președintele Partidului Social Democrat spune că are o deviație de sept, lucru ce face imposibilă purtarea măștii în spațiile publice închise, așa cum prevede legislația în vigoare.

Ciolacu a mai declarat că a descoperit această afecțiune la spital, unde a fost dus de urgență în urma leșinului de acum o săptămână.

ADVERTISEMENT

” Sub o formă de glumă, am vrut să transmit că cu adevărat am o suferinţă la nas, dar o să lămurim lucrurile. Am o deviaţie de sept depistată cu ocazia leşinului”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, după ce a fost întrebat de jurnaliști de ce nu a purtat masca de protecție în plen.

PSD vrea să scutească oamenii bolnavi de purtarea măștii

Declarația liderului social-democraților vine după ce premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că atât preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, cât şi liderul Pro România Victor Ponta nu respectă legea.

ADVERTISEMENT

Premierul s-a declarat contrariat de faptul că cei doi oameni politici nu au purtat măşti în interiorul Parlamentului, așa cum prevede legislația în vigoare, impusă pe perioada stării de alertă.

Orban a reamintit faptul că purtarea măștii în spațiile publice închise este obligatorie, inclusiv pentru politicienii din Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse citate de Digi24, PSD va propune anumite modificări legate de obligativitatea de a purta masca de protecție.

Astfel, persoanele care au probleme de sănătate ar putea scăpa de această obligație în anumite condiții.

ADVERTISEMENT