Fotbal intern

Afirmații dureroase pentru jucătorii naționalei de tineret: ”Niciunul nu e pentru echipa mare”

11.04.2021 | 19:00
Afirmatii dureroase pentru jucatorii nationalei de tineret Niciunul nu e pentru echipa mare
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Iosif Rotariu a făcut afirmații dureroase despre jucătorii echipei naționale de tineret a României și consideră că niciunul nu merită să facă pasul la prima reprezentativă.

România U21 a ratat calificarea în sferturile de finală de la EURO 2021, după 0-0 cu Germania, şi nu a mai repetat performanţa din 2019, când tineretul ieşea din faza grupelor. FANATIK a prezentat patru motive pentru eliminarea dureroasă de la turneul final din Ungaria şi Slovenia.

ADVERTISEMENT

Sigură de prezenţa la EURO U21 2023, din calitatea de gazdă, naţionala de tineret a României nu va mai participa la preliminarii. Astfel, selecţionata lui Adrian Mutu va juca doar meciuri amicale în următorii doi ani, partide ce vor fi programate atunci când se joacă şi rundele din calificări.

Jucătorii naționalei de tineret, criticați de Iosif Rotariu

Fostul internațional Iosif Rotariu, care a rămas în istorie pentru marcajul impecabil pe care i l-a făcut legendarului Diego Maradona în meciul cu Argentina de la CM 1990, consideră că niciun jucător de la naționala de tineret nu este pregătit deocamdată să urce la reprezentatoiva de seniori.

ADVERTISEMENT

”Uitați-vă, că dintre ei, doar Andrei Vlad și Olaru fac față la nivelul Ligii 1, oricum prestațiile de la tineret nu sunt neapărat un criteriu de evaluare. Sunt multe națiuni care nu dau interes așa mare competițiilor de acest nivel.

Mă încântă că au făcut cinci puncte în această grupă, dar niciunul dintre ei nu poate face pasul la echipa mare”, a declarat Iosif Rotariu pentru realitateasportiva.net.

ADVERTISEMENT

Jucătorii tineri sunt supraevaluați în România

”Dacă jucau Man, Mihăilă și Florinel Coman la tineret credeți că mai făceam egal cu Olanda sau Germania? Noi încercând să jucăm ofensiv oferim adversarilor foarte multe spații. La noi mulți dintre fotbaliști joacă numai atunci când au mingea.

Exclud că nu dau totul, dar atât pot. Noi îi supraevaluăm, dar campionatul României are un ritm scăzut. Dacă se maturizează jucătorii tineri și acumulează experiență atunci vom putea progresa”, a mai spus fostul mijlocaș.

ADVERTISEMENT

Ideea că jucătorii pe care Adrian Mutu i-a avut în lotul pentru Euro U21 2021 nu ar face față deocamdată la reprezentativa de seniori este împărtășită și de fostul internațional Basarab Panduru.

ADVERTISEMENT