News

Afișe antivaccinare, lipite pe un autobuz al Companiei de Transport Public Iași. Ce măsuri au luat autoritățile

Un șofer al Companiei de Transport Public Iași a lipit afișe antivaccinare pe parbrizul mașinii de serviciu. Ce măsuri au fost luate
16.09.2021 | 17:13
Afise antivaccinare lipite pe un autobuz al Companiei de Transport Public Iasi Ce masuri au luat autoritatile
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 42 de ani a lipit două afișe antivaccinare pe parbrizul mașinii de serviuciu. Acesta lucrează de aproximativ doi ani și jumătate ca șofer pe autobuzele Companiei de Transport Public Iași.

Omul a circulat cu mesajele respective pe autovehicul timp de câteva ore, în două zile consecutive. Superiorii acestuia au fost sesizați de un coleg al omului.

ADVERTISEMENT

Afișe antivaccinare, lipite pe un autobuz al Companiei de Transport Public Iași. Ce măsuri au luat autoritățile

Șoferul autobubuzului a circulat timp de două zile cu mesajele „copiii noștri nu-s cobaii voștri” și „nu vă vaccinați, o să regretați” lipite în parbriz.

Când au aflat de ideea bărbatului, superiorii acestuia au deschis o anchetă. Acum, omul riscă să-și piardă locul de muncă.

ADVERTISEMENT

„Am fost sesizați inițial de un coleg de-al nostru care se afla în trafic și l-a observat că avea în bord aceste afișe. Ulterior, a doua zi, a făcut același lucru, în trafic,” a explicat purtătoarul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași, Andreea Barna, potrivit Europa Fm.

Aceasta a precizat că omul nu avea afișele pe parbriz când a ieșit pe poarta instituției: „menționez că pe poarta garajului a ieșit fără aceste afișe. A fost vorba despre câteva ore în care a circulat, și într-o zi, și în alta”.

ADVERTISEMENT

„Dumnealui susține că este împotriva vaccinării, însă conducerea i-a explicat că ceea ce este pentru dumnealui o problemă personală, nu poate fi afișată la serviciu,” a mai precizat reprezentantul companiei.

Ce sancțiuni riscă bărbatul

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași a precizat că a fost deschisă o anchetă. Comisia de conciliere din cadrul CTP Iași se va întruni vineri, 17 septembrie.

ADVERTISEMENT

La data respectivă va fi luată o decizie cu privire la acțiunile bărbatului. Acesta poate să își piardă locul de muncă.

„Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este  de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate,” a explicat Andreea Barna, potrivit Digi24.

De remarcat este și că bărbatul a postat o fotografie cu afișele din parbrizul autobuzului și pe rețelele de socializare. Aceasta a fost distribuită de aproape 800 de persoane în doar două zile.

 

ADVERTISEMENT
Tags: