Fotbal international

Jucătorii Barcelonei au rămas fără maşini! Sponsorul i-a somat să le predea în trei săptămâni!

21.07.2019 | 09:22
Barcelona sponsor. Audi şi-a încheiat contractul de sponsorizare şi cere înapoi maşinile lui Leo Messi şi compania

Jucătorii Barcelonei au rămas de la data de 30 iunie fără maşini! Nu este vorba de automobilele proprietate personală, cumpărate din banii lor, ci de aşa numitele maşini de serviciu, cele primite în cadrul contractului de sponsorizare pe care clubul catalan l-a avut cu constructorul Audi timp de un deceniu. Înţelegerea a expirat şi acum jucătorii sunt somaţi să returneze automobilele primite.

Află de ce au rămas Leo Messi şi colegii lui de la Barcelona fără maşinile cu care veneau la antrenament

Răgazul de trei săptămâni a fost acordat ca urmare a faptului că Barcelona va lua parte la International Champions Cup, tradiţionala competiţie estivală care are loc în Asia şi în SUA şi la care participă numai cluburile de top din Europa. Abia la întoarcerea jucătorilor din acest turneu de meciuri amicale extrem de puternice aceştia vor fi obligaţi să returneze maşinile.

Totuşi, Audi a ţinut să lase o portiţă deschisă celor care nu doresc să se despartă de vehiculul primit şi vor să îl păstreze. Aceştia au la dispoziţie varianta de a achita contravaloarea maşinii, cea mai scumpă, a lui Sergio Busquets, fiind estimată la aproape 144.000 de euro, o sumă accesibilă fără probleme oricărui fotbalist din lotul blaugrana.

Barcelona sponsor. Jucătorii îşi pot păstra maşinile doar dacă le achită contravaloarea

Au existat şi conflicte cu sponsorul din partea jucătorilor

Cu siguranţă există cineva care va trebui, volens nolens, să procedeze astfel, adică să îşi cumpere maşina cu care circulă în prezent şi acesta este antrenorul Ernesto Valverde, care nu se deplasează decât cu Audi primit de la sponsor. Relaţia de un deceniu dintre Barcelona şi Audi nu a curs numai lapte şi miere, existând destule tensiuni, ca urmare a faptului că jucătorii nu au vrut să respecte obligaţia contractuală de a veni la stadion numai la volanul maşinii primite de la sponsori. Cel mai notoriu caz este al suedezului Zlatan Ibrahimovic, care obişnuia să sosească la antrenamente cu un superb Ferrari.

Curios este faptul că deşi Audi avea la cunoştinţă că la sfârşitul lunii iunie va expira contractul jucătorii au primit ultima tranşă de maşini în luna martie! Atunci Leo Messi şi-a ales o maşină de teren, iar antrenorul Ernesto Valverde a mers pe o variantă eco, la un preţ de aproape 83.000 de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri