Sport

Aflat la granița cu războiul, Valeriu Iftime nu se teme: „Dacă îi scapă o rachetă lui Putin, aterizează la București, nu la Botoșani!”. Exclusiv

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre războiul care tocmai a izbucnit între Ucraina și Rusia.
24.02.2022 | 17:40
Aflat la granita cu razboiul Valeriu Iftime nu se teme Daca ii scapa o racheta lui Putin aterizeaza la Bucuresti nu la Botosani Exclusiv
Vleriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre războiul care tocmai a izbucnit între Ucraina și Rusia
ADVERTISEMENT

Botoșani se află la aproximativ 50 de kilometri de Ucraina, țară unde a izbucnit un adevărat război cu Rusia.

Aflat la granița cu războiul, Valeriu Iftime nu se teme

Valeriu Iftime susține că nu se teme de războiul care tocmai a pornit în țara vecină. Ba mai mult, spune, în spirit de glumă, că, în cazul în care o rachetă rusească ar ricoșa în România, ar ateriza la București, nu la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Totodată, omul de afaceri moldav nu crede că autoritățile vor decide să folosească stadionul Municipal din Botoșani pentru adăpostirea refugiaților. Însă, dacă acest lucru se va întâmpla, se gândește să-și mute echipa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Valeriu Iftime: „N-am văzut nimic schimbat în orașul meu!”

Domnule Iftime, care este atmosfera din Botoșani, având în vedere războiul din Ucraina?

– Nu-i nimica. N-am văzut nimic schimbat în orașul meu.

Înțeleg că este aglomerație la granița cu Ucraina.

– Habar n-am. Chiar nu știu. Am fost la birou astăzi, dar n-am informații de genul. S-ar putea să fie, dar chiar nu știu.

ADVERTISEMENT

Vă temeți că ar putea să se extindă războiul?

– Bănuiesc că ar fi foarte periculos, dacă războiul s-ar extinde. Dar, eu încă nu recepționez, nu simt o schimbare. În afară de faptul că mai văd niște prieteni îngrijorați. Eu nu cred că atacă Kievul. Din câte am înțeles, ei vor să apere cele două provincii (n.r. Lugansk și Donețk).

Valeriu Iftime: „Dacă îi scapă o rachetă lui Putin, aterizează la București, nu la Botoșani!”

Glumind puțin. Dacă îi va scăpa vreo rachetă lui Putin, există posibilitatea să ajungă undeva prin Botoșani.

ADVERTISEMENT

– Să se ducă la București, să nu vină la mine! Aici, la Botoșani, n-are cum să greșească. El când greșește, greșește acolo, mai aproape de Capitală (n.r. râde).

Există posibilitatea ca, stadionul pe care echipa dumneavoastră evoluează, să fie folosit pentru adăpostirea refugiaților.

ADVERTISEMENT

– Nu m-am gândit că ar trebui să mut echipa. Sunt atâtea stadioane, în județul ăsta, pe care poți să le folosești pentru a instala corturi. Infrastructură și canalizare ai în mai multe locuri. Habar n-am dacă poți să pui refugiații în mijlocul orașului, pe stadionul din Botoșani. Dar e treaba ministrului de Interne. Eu nu cred că vom pleca de aici.

Dacă va trebui să vă mutați, aveți o alternativă?

– Păi, de unde să am alternativă? Mă duc la Ploiești. Trebuie să mă lupt cu Chindia Târgoviște. Orice este posibil într-un scenariu de război.

Nu sunt atât de convins că războiul acesta va fi un pericol mare. Pe de altă parte, mi-e frică și mie de ambițiile unui conducător, care n-are reacție negativă. Acum, cred că Putin nu mai are reacție negativă. A declanșat un război despre care toată lumea spune că nu-i corect. Când toți spun că ești băut, du-te acasă!

Aici e pericolul. Sunt oameni cărora li s-a dat foarte, foarte multă putere și, la un moment dat, s-ar putea să ne afecteze rău de tot.

Valeriu Iftime: „Se va ridica poporul împotriva lui Putin!”

Credeți că fotbalul mondial va fi afectat?

– Cred că vor exista sancțiuni din partea forului mondial. Echipele rusești vor fi scoase din cupele europene, nu se va mai juca nimic pe teritoriul lor… ceva de genul. Izolezi Rusia, cam asta trebuie să se întâmple.

Eu nu cred că americanii sunt atât de naivi încât să nu aibă o soluție de backup. La un moment dat, se va ridica poporul împotriva lui Putin.

Ca om de afaceri, credeți că antreprenorii vor fugi de România?

– Nu cred că vor fugi de România, pentru că suntem în NATO. Pot să apară niște influențe în prețurile unor materiale care veneau din zona asta… ei aveau niște fabrici bune de oțel.

  • 5 este locul ocupat de FC Botoșani în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT