Nadia Comăneci face câteva mărturisiri emoționante despre omul drag pe care l-a pierdut. Fosta eroină de la Montreal, gimnasta de 10 a planetei, nu doar a României, a rămas fără socrul ei. Harold Conner s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani.
Tatăl soțului ei, Bart, cu care Nadia Comăneci are un băiat, pe Dylan Paul, a fost una din cele mai respectative figuri publice din Statele Unite ale Americii, un om extrem de iubit de mediul academic și nu numai.
Nadia Comăneci a făcut anunțul trecerii în neființă a socrului ei astăzi, 13 august 2024. Seniorul nu a murit acum, ci pe data de 26 iulie. Nadia a precizat, în exclusivitate pentru FANATIK, motivul pentru care azi a făcut postarea dureroasă a pierderii părintelui partenerului ei abia azi.
Pe 26 iulie, în ziua în care Harold Conner a plecat la cele veșnice, Nadia și soțul ei, Bart, se aflau la Paris, la deschiderea Jocurilor Olimpice. Nimic nu putea prevesti vestea pe care urmau să o primească, cei doi aflându-se în capitala Franței pentru a-i susține pe sportivi.
Nadia a rămas pe parcursul evenimentului la Paris, fiind aproape de campionii români. I-a încurajat cu sfaturi, ba chiar implicându-se personal pentru clarificarea situațiilor cu care s-au confruntat Ana Bărbosu și Sabrina Voinea. Imediat după încheierea ceremoniei, fosta gimnastă a trebuit să se întoarcă în America pentru a-l conduce pe ultimul drum pe socrul ei.
De la ziua în care Harold Conner a încetat din viață, Bart, soțul ei, nu a mai făcut nicio postare pe contul personal de Instagram, semn că e posibil să se fi întors în SUA în clipele, evident, extrem de dificile. Ultimele imagini pe care soțul Nadiei le-a urcat pe rețeaua de socializare sunt exact din data de 26 iulie, probabil înaiante să afle că tatăl său a mers undeva sus.
Contactată de FANATIK, Nadia Comăneci a dezvăluit ce fel de om era socrul ei, cu care a avut o relație cu totul specială, dar și ce a admirat cel mai mult la acesta.
În doar câteva cuvinte, simple, dar profunde, sportiva ne-a spus că a remarcat ambiția de care Harold Conner a dat dovadă întotdeauna. A mai punctat un lucru: nonagenarul a dat absolut totul pentru oamenii pe care îi iubea cel mai mult.
„A fost un om minunat. Astăzi este înmormântarea în locul în care s-a născut, Missouri (n. red.: lămurește, astfel, anunțul despre deces, dat fiind că, așa cum precizam mai sus, Harold a plecat din această lume pe 26 iulie). A fost un om ambițios. Și-a iubit familia. Are și o statuie dedicată la OU – Oklahoma University”, a declarat Nadia Comăneci, în exclusivitate pentru FANATIK.
Harold Conner a fost un apreciat inginer american. A avut o carieră de-a dreptul remarcabilă. S-a născut pe 6 martie 1931, iar în urma școlilor pe care le-a parcurs, a obținut o licență și un master în inginerie arhitecturală.
Harold a lucrat ca inginer structural pentru Aviația Nord-Americană, inițial, în statul California. A oferit consultații cu privire la avioanele hipersonice X-15 și racheta Saturn V. După doi ani petrecuți în California, a ocupat o poziție importantă la Asociația Portland Cement din Chicago. La prestigioasa imstituție a stat 22 de ani. Acolo a făcut muncă de cercetare, management și programare pentru computere.
Pe lângă că a fost un susținător timpuriu al tehnologiei în construcții, Harold a devenit un expert în beton armat. În anul 1980, Harold s-a mutat la Norman, în Oklahoma, pentru a preda la Universitatea din Okhaloma. Trei ani mai târziu, Știința Construcțiilor devenea, oficial, o divizie a Colegiului de Arhitectură din cadrul Oklahoma University, cu Harold ca director.
A continuat pe post până în 1996, când s-a pensionat. Cercetările efectuate de Conner, în special asupra impactului structural al dezastrelor, l-au dus în jurul lumii. A văzut și analizat locurile unde au avut loc mari nenorociri. A fost în locul bombardamentului Murrah Federal Building din Oklahoma City, în 1991. În 1995 a zburat spre Kobe, Japonia, pentru a vedea ce a lăsat în urmă un mare cutremur, potrivit havenbrookfuneralhome.com.