ADVERTISEMENT
Hotnews

Afluxul de imigranţi i-ar putea costa pe nemţi 14 MILIARDE de euro

Germania ar putea fi nevoită să aloce peste 14 miliarde de euro în cursul anului 2016 pentru gestionarea afluxului de imigranţi extracomunitari, afirmă experţi germani citaţi de site-ul...
Autor: Ionuţ Cataramă | 12.11.2015 | 08:49
Afluxul de imigranţi i-ar putea costa pe nemţi 14 MILIARDE de euro

Germania ar putea fi nevoită să aloce peste 14 miliarde de euro în cursul anului 2016 pentru gestionarea afluxului de imigranţi extracomunitari, afirmă experţi germani citaţi de site-ul agenţiei AFP.

ADVERTISEMENT

Economiştii au îndemnat Berlinul să accelereze procedurile de analizare a solicitărilor de azil, în contextul în care în Germania ar putea ajunge anul acesta peste un milion de extracomunitari.

“Afluxul de refugiaţi arată că Germania nu este imună la problemele globale”, apreciază Consiliul german al Experţilor în Economie într-un raport anual prezentat Guvernului Angela Merkel.

ADVERTISEMENT

Conform specialiştilor, Germania ar putea cheltui între 5,9 şu 8,3 miliarde de euro anul acesta şi între 9,0 şi 14,3 miliarde de euro în 2016 pentru integrarea extracomunitarilor.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, a decis suplimentarea cu opt miliarde de euro a bugetului pe anul 2016, dând asigurări că Germania va putea face faţă afluxului de imigranţi.

ADVERTISEMENT
Sursa: Mediafax.ro.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!