News

Africa e răpusă de pandemia de Covid-19. Africanii vorbesc despre o creștere de sute de mii de cazuri până în august

03.07.2020 | 18:51
Africa e rapusa de pandemia de Covid19 Africanii vorbesc despre o crestere de sute de mii de cazuri pana in august
ADVERTISEMENT

Lumea privește cu îngrijorare situația epidemiologică din Europa și SUA, însă africanii se confruntă la rândul lor cu mari probleme.

Africa de Sud a devenit cea mai afectată țară de pe continent, la o lună după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Joi, 2 iulie, a fost raportat un număr record de 8.728 de cazuri confirmate în doar 24 de cazuri, aducând totalul la 168.061 de cazuri.

Africa de Sud, răpusă de Covid-19. Număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Cea mai afectată țară a continentului rămâne Africa de Sud, urmată de Egipt, cu 71.299 de cazuri și Nigeria cu 27.110 de infectări.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, cel mai mare focar de infecție din Africa de Sud e provincia Gauteng, cea mai bogată și populată provincie a țării.

Autoritățile cer reimpunerea unor restricții în această provincie, în condițiile în care spitalele sunt pline și personalul medical se consideră depășit de situație.

ADVERTISEMENT

Africanii au descris situația ca fiind o adevărată „furtună” care va ține până în septembrie 2020, potrivit Mediafax.

La fel ca și în restul țărilor din lume, carantina și măsurile de restricție din Africa de Sud au afectat puternic economia țării, zeci de milioane de oameni fiind puși într-o situație disperată pentru că nu au mai putut să își continue activitățile zilnice.

ADVERTISEMENT

Mai mult, săracii care locuiesc în cartierele supraaglomerate au fost afectați într-o proporție mult mai mare pentru că și-au pierdut cele mai de bază drepturi.

Africanii sunt convinși că țara lor va depăși 300.000 de cazuri la mijlocul verii, în timp ce în septembrie numărul ar putea fi mult mai mare.

„Previziunile ne spun că vom ajunge la 200.000 de cazuri până la finele lunii iulie. Ne vom apropia de 250.000 – 300.000 până în august, iar în septembrie aștepăm maximul, vom avea mai mult de atât”, a explicat doctorul Bandile Masuku, un oficial al Ministerului Sănătății.

Africa de Sud are o populație de 59.3 milioane de locuitori și a înregistrat 168.000 de cazuri de coronavirus și 2.844 de decese. Africanii au testat 1.7 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: