Fotbal international

Agentul care l-a adus pe Emiliano Sala la Cardiff, ameninţări cu moartea la adresa oficialilor clubului galez

29.06.2019 | 13:51
Emiliano Sala a fost victima lăcomiei agentului Willie McKay şi a ignoranţei pilotului Fave Henderson

Willie McKay, agentul care l-a adus pe atacantul argentinian Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff City, a fost chemat de poliţia britanică, pentru a da explicaţii în legătură cu ameninţările cu moartea proferate la adresa mai multor persoane din conducerea clubului galez. Poliţia a confirmat această informaţie, dar fără  da numele celui anchetat.

Agentul care l-a transferat pe Emiliano Sala i-a ameninţat cu moartea pe şefii lui Cardif City

Willie McKay a primit momentan un avertisment pentru hărţuire. El a mai fost deja cercetat în două rânduri în cazul morţii tragice a fotbalistului argentinian, survenită în noaptea de 21 ianuarie, pe când se afla la bordul unui mic avion de pasageri Piper Malibu, care urma să îl aducă din Franţa în Marea Britanie. Aparatul s-a prăbuşit în apele Canalului Mânecii, ambele persoane aflate la bord, fotbalistul şi pilotul David Ibbotson.

A urmat o amplă anchetă care a scos la iveală fapte incredibile. Pilotul avionului nu avea licenţăpentru a transporta persoane şi nici nu ştia să lucreze cu instrumente de zbor pentru vreme nefavorabilă. Cursa, plătită de unul dintre fiii lui McKay, trebuia efectuată de un anume Dave Henderson, pilot specializat pentru astfel de zboruri, dar acesta nu a mai putut onora comanda şi i-a pasat-o lui Ibbotson.

Emiliano Sala şi agentul Willie McKay (stânga)

 

Fiii lui Willie McKay, implicaţi în transferul şi transportul lui Emiliano Sala

Faptul că a fost considerat unul dintre elementele cheie ale tragediei şi că a pierdut o importantă sumă de bani din comisionul care l-ar fi încasat pentru transferul de 20 milioane euro al lui Sala se pare că l-a scos din minţi pe Willie McKay, care a trecut la ameninţări cu moartea verbal şi prin telefon. “Vă împuşc pe toţi, vă omor pe toţi, nu ştiţi cu cine aveţi de-a face!” sunt cuvintele de ameninţare proferate de McKay, reluate şi la înmormântarea lui Sala.

Agentul a declarat că nu a avut niciodată habar de faptul că pilotul angajat să efectueze aducerea lui Emiliano Sala avea să încredinţeze cursa unei alte persoane, lipsită de licenţa pentru astfel de operaţiuni. Emiliano Sala a fost forţat de relaţia proastă cu patronul lui Nantes, Waldemar Kita, să accepte transferul la Cardiff şi a plătit cu viaţa această situaţie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri