News
notix pixel id

Aglomerația continuă la vama Nădlac. Marcel Vela anunță deschiderea a încă 5 puncte de frontieră

19.05.2020 | 18:58
Aglomerația continuă la vama Nădlac. Marcel Vela anunță deschiderea a încă 5 puncte de frontieră
Aglomerația continuă la vama Nădlac. Mașinile așteaptă până la 4 ore pentru intrarea în țară. Câți oameni au revenit în România. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aglomerația la punctul de intrare în țară de la vama Nădlac continuă și marți. Cei care revin în România din străinătate ajung să aștepte și 4 ore în cozile care se întind pe câțiva kilometri.

UPDATE, 19 mai, ora 19:00 / Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o întâlnire cu omologul său maghiar și a anunțat că există posibilitatea deschiderii a încă cinci puncte de frontieră.

”Tranzitul de autoturisme se va face pe mai multe intrări: Nădlac 1 și 2, Vărșand, Borș și Petea. De mâine, dacă ne înțelegem și sper să ne înțelem în urma discuțiilor de astăzi, se va face și prin Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai și Urziceni.

ADVERTISEMENT

Fluxul de autoturisme, chiar dacă vine după regulile din Ungaria, se poate bifurca pe zece direcții, ceea ce va scădea presiunea din Nădlac 1 și 2.

Ieri s-a decis că este permis și transportul de persoane în zona internațională. Coroborat cu faptul că, pe analizele noastre, dacă se decide acest transport, va scădea presiune pe autoturisme.

ADVERTISEMENT

Această solicitare a fost acceptată de Ministrul de Interne din Ungaria, de a stabili un culoar doar pentru autocare și microbuze, deschis 24 din 24 de ore”, a spus Vela la Antena 3.

Aglomerația continuă la vama Nădlac. Mașinile așteaptă până la 4 ore pentru intrarea în țară

Continuă problemele pentru românii care revin în țară în aceste zile. După ce timpul de așteptare la granița cu Ungaria a ajuns la peste 6 ore în acest weekend, nici la începutul săptămânii lucrurile nu sunt cu mult mai bune.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, punctele de trecere a frontierei sunt pline de oameni și marţi, atât pentru circulaţia autoturismelor, cât şi pentru camioane.

Astfel, la punctul de trecere al frontierei Nădlac, maşinile aşteaptă până la 4 ore pentru intrarea în România, în timp ce pentru ieşire se aşteaptă 60 de minute.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu stau mai bine nici pentru camioane, cea mai mare aglomerație fiind la ieșirea din țară la frontiera Petea, unde timpul estimat este de 90 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a afirmat că vama Nădlac II a fost închisă din nou traficului uşor, călătorii fiind redirecţionaţi încă de pe teritoriul ungar către Nădlac I. Conform sursei citate, PTF Nădlac II este rezervat traficului greu.

ADVERTISEMENT

“În momentul în care traficul de automarfare va fi în scădere, se va permite din nou tranzitarea autoturismelor prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II”, a precizat Matei.

Câți oameni au revenit în România în ultimele zile

Conform Poliţiei de Frontieră, luni, prin punctele de intrare în țară de la nivelul întregii au tranzitat circa 39.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 21.700 mijloace de transport (din care 14.500 automarfare).

Au intrat în țară aproximativ 22.000 persoane cu 11.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 17.000 persoane cu 10.100 mijloace de transport.

În acest interval, pe la frontiera cu Ungaria au trecut circa 26.000 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (8.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.500 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri