News

Aglomeraţie în Bucureşti, după ce s-a închis linia tramvaiului 41! Şi Podul Grant a fost închis, de azi

01.07.2019 | 10:44
Aglomeratie in Bucuresti dupa ce sa inchis linia tramvaiului 41 Si Podul Grant a fost inchis de azi

Primăria Capitalei anunță schimbări privind traficul din Capitală după ce s-a închis linia tramvaiului 41 pentru reparații. Podul Grant a fost și el închis astăzi, transmit autoritățile locale. Rutele principale de ocolire pentru șoferii care obișnuiau să traverseze Podul Grant sunt Podul Basarab și Gara de Nord.

Capitala, paralizată din cauza lucrărilor de reparație la Podul Grant

Primăria a montat panouri de orientare pentru șoferi, având în vedere blocajul care are loc astăzi, începând cu ora 12. Una dintre rutele ocolitoare este următoarea: Bulverardul General Kiseleff, Bulevardul Mareșal Prezan – Arcul de Triumf, strada Alexandru Constantinescu, Bulevardul Ion Mihalache, Banu Manta, Pod Basarab, Calea Giulești.

Șoferii care se află la intersecția dintre bulevardele Mareșal Averescu cu Ion Mihalache trebuie să facă încadrare obligatoriu la dreapta pe strada Alexandru Constantinescu prin strada Locotenent Gheorghe Stâlpeanu, Piața Domenii. Podul Grant va fi închis pentru că se efectuează lucrări de reabilitare a structurii.

Tramvaiul 41 va fi înlocuit de autobuze pe liniile 641 – 642. Sursa foto: Mediafax

Tramvaiul 41, suspendat. STB l-a înlocuit cu 50 de autobuze care merg pe liniile 641-642

Este vorba despre așternerea hidroizolației, amenajarea gurilor de scurgere a apelor fluviale și punerea unor noi elemente de siguranță rutieră. Aceasta este prima lucrare majoră de reparare a podului în ultimii 12 ani, transmite Primăria Generală a Municipiului București. Acest pasaj este unul din pasajele-cheie din Capitală, căci face legătura între Calea Giulești și Bulevardul Ion Mihalache.

Tramvaiul 41 nu mai circulă de o zi. Principala arteră de circulație din Drumul Taberei a creat haos după ce linia 41 a fost suspendată, iar bucureștenii se tem că de acum vor petrece dublul timpului în trafic pentru a ajunge în celelalte puncte ale orașului. Tramvaiul va reintra pe traseu abia de la 1 septembrie, iar măsura de suspendare a fost luată pentru construirea pasajului Ciurel, scopul fiind fluidizarea traficului pe viitor.

Societatea de Transport București, fosta RATB, a anunțat că în locul tramvaiului 41 va introduce 50 de autobuze care vor circula pe liniile 641 și 642.