News

Aglomerație în vămile din România. Care sunt timpii de așteptare la Nădlac, Giurgiu și Vama Veche

Cozi mari în vămile Nădlac, Giurgiu și Vama Veche. De pe 1 august, Grecia intră în zona roșie.
31.07.2021 | 21:31
Aglomerație în vămile din România. Care sunt timpii de așteptare la Nădlac, Giurgiu și Vama Veche
Aglomerație în vămile din România. Care sunt timpii de așteptare la Nădlac, Giurgiu și Vama Veche. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 31 iulie, în mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţa de vest şi de pe cea de sud a României se înregistrează trafic intens, a anunțat Poliția de Frontieră.

Un motiv importat este legat de faptul că este ultima zi înainte ca Grecia să intre în zona roșie. Măsura luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va intra în vigoare începând de mâine. Astfel, nici măcar un test PCR negativ nu îi poate salva de la carantina de 14 zile pe cei nevaccinaţi, care se întorc din statele roşii.

ADVERTISEMENT

Autorităţile estimează că mulţi români îşi vor scurta vacanţele făcute în Grecia şi au venit spre țară de sâmbătă, 31 iulie, înainte de intrarea în vigoare a măsurii luate de CNSU.

Cât se așteaptă la vămile Nădlac, Giurgiu și Vama Veche. Este aglomerație la intrarea în România

Conform informaţiilor furnizate de Poliţia de Frontieră, sâmbătă după amiază la punctul de trecere Nădlac II timpul de aşteptare este de 120 de minute pentru intrarea în ţară, conform Observatornews.

ADVERTISEMENT

„Intrare: 8 artere; Ieşire: 6 artere; Trafic intens-număr foarte mare de călători şi mijloace de transport care se prezintă pentru verificările la frontieră pe sensul de intrare/ieşire în/din ţară”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Aglomeraţie la intrarea în ţară s-a format și la punctul de trecere a frontierei Petea, unde timpul de aşteptare pentru autoturisme este de o oră.

La graniţa de sud se înregistrează aglomeraţie la punctul de trecere de la Vama Veche. Aici, oamenii aşteaptă o oră şi 20 de minute pentru intrarea în ţară, în timp ce la Calafat, timpul de aşteptare este de 70 de minute, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu se intră în ţară pe 7 artere, iar timpul de aşteptare este de 50 de minute. Tot pe graniţa de sud, traficul este suspendat temporar în punctele de trecere de la Dobromir şi Lipniţa.

Aproape 84.000 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore

În data 30.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 168.700 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 42.800 mijloace de transport (dintre care 10.400 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 83.900 persoane cu 20.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 84.800 persoane cu 22.400 mijloace de transport, transmite polițiadefrontieră.ro

ADVERTISEMENT

”Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 43.700 de persoane şi 18.400 de mijloace de transport (4.800 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 23.800 de persoane cu 9.400 mijloace de transport și 2.300 automarfare”, conform sursei citate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri