ADVERTISEMENT
News

Aglomerație la vama Nădlac II. Români întorși de la graniță de amenințarea carantinei

Autor: Adrian Ilie | 24.04.2021 | 17:29
Aglomerație la vama Nădlac II. Români întorși de la graniță de amenințarea carantinei
Aglomerație în vama Nădlac II/ Foto: Hepta

Sute de români care intenționau să se întoarcă în țară de Sărbători au rămas vineri noapte blocați în vama Nădlac II, după ce au aflat că riscă să intre în carantină. Pentru a evita acest lucru, unii dintre ei s-au întors din drum, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Românii care au venit din țări cu risc epidemiologic ridicat au trebuit să aștepte ore în șir să li se controleze documentele, iar apoi au mai stat zece de minute în corturile de triaj.

Majoritatea celor care au trebuit să treacă prin acest chin veneau din Germania, țară care a fost inclusă recent pe lista galbenă, care presupune că cei care vin din această țară trebuie să intre automat în carantină timp  de 14 zile. Mulți dintre ei au aflat abia în vama Nădlac că trebuie să intre în carantină.

ADVERTISEMENT

Carantina, mai lungă decât concediul

Suntem nemulțumiți, venim din Germania fără să știm că ne pune în carantină. Avem doar zece zile de concediu și stăm paișpe zile în carantină. Cum se poate treaba asta, fără să fim anunțați? E o prostie! Și nici măcar informații, că te repezesc că nu ai citit Monitorul. Când să citim Monitorul, dacă am fost la lucru și am plecat de dimineață, când?!”, a spus unul dintre românii care voia să se întoarcă în țară.

O parte dintre ei nici măcar nu au suficiente zile libere de la muncă pentru a acoperi perioada de carantină. „Dacă ne dă două săptămâni carantină aici, ce facem? Că ne dă afară de la muncă. Ne-au anunțat acuma că la ora 16.00 au primit un comunicat că cei care vin din Germania trebuie să intre în carantină”, a declarat un alt român venit din Germania.

ADVERTISEMENT

În aceste circumstanțe, mulți dintre ei au decis să se întoarcă din drum. „Ne întoarcem înapoi pentru că ne-am luat două saptămâni și ce să facem, stăm în carantină?! Am venit cu soția care este gravidă, am venit să facem niște controale aici, în Romania. Nu putem”, a spus unul dintre cei care a decis să se întoarcă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!