News

Aglomerație pe Autostrada Soarelui. Poliția rutieră face razii pentru a-i depista pe șoferii băuți sau drogați

Autostrada București-Constanța este foarte aglomerată la această oră, cu coloane de mașini de 3 kilometri care s-au format pe sensul de mers către Capitală.
01.05.2022 | 19:07
Aglomeratie pe Autostrada Soarelui Politia rutiera face razii pentru ai depista pe soferii bauti sau drogati
Poliția rutieră face controale la Fetești/ Foto: Inquam Photos - Virgil Simionescu
ADVERTISEMENT

Întoarcerea în București a românilor care și-au petrecut weekendul de 1 mai pe litoral a determinat îngreunarea circulației pe autostrada A2 București-Constanța, coloana formată având o lungime de circa 3 kilometri.

Poliția recomandă folosirea unor rute alternative

Reamintim că sunt introduse restricții de trafic pe tronsonul kilometric 144+235 de metri și 147+015 metri al autostrăzii A2 București-Constanța, pentru a permite realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, motiv pentru care se circulă pe o singură bandă pe fiecare sens de mers”, a anunțat centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Polițiștii rutieri au fost nevoiți să oprească temporar circulația pe sensul de mers către Constanța, astfel încât șoferii care mergeau către București să poată folosi două benzi. În funcție de evoluția situației din cursul acestei

Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să opteze și pentru rutele alternative, respectiv:

ADVERTISEMENT
  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București)”, precizează sursa citată.

Controale ale poliției la Fetești

În paralel, poliția rutieră a declanșat o acțiune de prevenție la Fetești, în rândurile șoferilor care vin de pe litoral. „Vizăm verificarea conducătorilor auto petru a stabili dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise înainte de a se urca la volan.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment au fost depistaţi 4 conducători auto care au consumat alcool. Limita pe aparatul etilotest a fost încadrată la contravenţie, drept pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, iar permisele de conducere le-au fost reţinute pentru 90 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, citat de News.ro.

Pe lângă aceste amenzi, au fost întocmite două dosare penale împotriva a doi șoferi. Unul a consumat droguri, iar celălalt avea o alcoolemie ridicată, dincolo de limita la care este sancționată doar cu amendă.

ADVERTISEMENT