News

Aglomerație pentru obținerea permisului auto, după reluarea examenelor. Cozi mari în Capitală

15.06.2020 | 15:36
Aglomeratie pentru obtinerea permisului auto dupa reluarea examenelor Cozi mari in Capitala
ADVERTISEMENT

Aglomerație mare pentru obținerea permisului auto, atât în București, cât și în țară. După mai bine de trei luni de pauză, românii s-au înghesuit la proba teoretică a examenului.

De luni, 15 iunie, s-au reluat examenele și la direcțiile de permise auto din România. De dimineață, sute de candidați au format cozi foarte mari. Unii așteaptă cu nerăbdare de 3 luni acest moment iar programările se fac în funcție de vechimea dosarului de școlarizare.

ADVERTISEMENT

În București, La Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, a fost aglomerație încă de la primele ore ale dimineții, anunță Digi24.

A fost aglomerație la reluarea examenelor teoretice pentru permisul auto

Pentru a fluidiza intrarea în instituție, jandarmii din Capitală au adus garduri de protecție pentru a crea culoare speciale, întrucât nu toți oamenii care așteptau să intre în sala de examen respectau distanța fizică.

ADVERTISEMENT

Conform prevederilor regulilor de distanțare socială impuse de autorități, în sala de examen se intră doar cu mască de protecție și cu verificarea temperaturii.

Reluarea activității de examinare la proba teoretică se face începând din 15 iunie, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

ADVERTISEMENT

Reguli stricte și la proba practică

De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

  • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 metri;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto. Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.
ADVERTISEMENT

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități.

ADVERTISEMENT