News

Scandal la centrele de vaccinare contra Covid-19. Platforma nu a funcţionat. Managerul de la Marius Nasta: ”Vaccinul a ajuns puţin mai târziu”.Update

18.01.2021 | 12:58
Scandal la centrele de vaccinare contra Covid19 Platforma nu a functionat Managerul de la Marius Nasta Vaccinul a ajuns putin mai tarziuUpdate
ADVERTISEMENT

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat luni cu aglomerație și certuri la Institutul Marius Nasta din București, dar și la centrul de vaccinare de la Spitalul Alexandru Obregia.

Principala problemă este că platforma de vaccinare nu funcționează, iar medicii trebuie să introducă manual datele pacienților.

ADVERTISEMENT

Ce spune managerul de la Institutul Marius Nasta

UPDATE, ora 12:55/ Managerul Institutului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a venit cu lămuriri privind incidentul din această dimineață.

“S-a produs o aglomerare importantă şi datorită unor aspecte de logistică, adică vaccinul a ajuns puţin mai târziu. (…) Pot să spun că în acest moment deja s-au vaccinat 50 de persoane. Lucrurile încep să funcţioneze bine. Începutul a fost greu. Deja mâine avem doze de azi. Nu o să mai avem această problemă. Sunt convinsă că lucrurile vor funcţiona”, a afirmat managerul, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT
Foto: Inquam Photos

Beatrice Mahler a precizat că toate persoanele care au venit astăzi vor primi serul. În unitatea medicală pot fi programate zilnic pentru vaccinare 192 de persoane.

“Îi vaccinăm pe toţi. Am cerut doze suplimentare să îi vaccinăm pe toţi”, a arătat medicul.

ADVERTISEMENT

Platforma informatică are probleme tehnice

UPDATE, ora 10:10/ STS  a trimis o informare cu privire la dificultățile tehnice pe care le are platforma informatică.

“Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISEMENT

Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis STS.


Știrea inițială, ora 09:57/ Scene incredibile s-au derulat la “Marius Nasta”, unde toată lumea a venit mult mai devreme față de ora programării, deși la centrul de vaccinare programul începe de la ora 8:00. Oamenii au stat înghesuiți, fără distanțare și s-au plâns de procedura lentă. O altă problemă la acest centru este că dozele de vaccin au venit târziu, conform Digi24.

Centrele de vaccinare contra Covid-19 atrag nemulțumiri încă din prima zi a fazei a doua

La “Marius Nasta” sunt patru centre de vaccinare, iar luni sunt programate 300 de persoane. Oamenii s-au aventurat încă de la prima oră, dar și-au pierdut răbdarea și au fost enervați de faptul că nu se păstra ordinea de intrare.

Sunt probleme și la Spitalul “Alexandru Obregia”. Se pare că platforma de vaccinare întâmpină dificultăți tehnice, iar medicii trebuie să introducă manual datele oamenilor care aduc dovada că sunt programați luni.

Medicii scriu datele într-un registru separat, dar asta îngreunează și încetinește procesul de vaccinare, conform sursei citate.

La Spitalul Obregia sunt programate astăzi 360 de persoane. În primele ore ale dimineții au fost deja vaccinați contra Covid-19 aproximativ 30 de oameni.

ADVERTISEMENT