News

Aglomerații de nedescris în spitale după ieșirea din starea de urgență. Cum explică autoritățile medicale haosul

20.05.2020 | 16:40
Aglomeratii de nedescris in spitale dupa iesirea din starea de urgenta Cum explica autoritatile medicale haosul
ADVERTISEMENT

Pacienți bolnavi de alte boli în afară de coronavirus au creat aglomerații de nedescris în spitale după ieșirea din starea de urgență.

Aglomerații de nedescris în spitale după ieșirea din starea de urgență

Mai multe spitale care nu se află pe lista celor care tratează pacienți de COVID-19 au fost aglomerate la scurt timp după ieșirea din starea de urgență de oamenii care au nevoie de diferite tratamente sau consultații.

ADVERTISEMENT

Un număr impresionant de persoane au fost surprinse, miercuri dimineață, în curtea spitalului Fundeni în timp ce se înghesuiau, fără să respecte măsurile de distanțare socială, pentru un control la Institutul Oncologic.

Profesorul Alexandru Rafila s-a arătat nemulțumit de ceea ce s-a întâmplat la Fundeni, ”E nelalocul lui ce se întâmplă la Fundeni, există risc dacă staționează ore întregi. Soluția e programarea telefonică”.

ADVERTISEMENT

”Unele controale puteau fi făcute în continuare telefonic”

Directorul medical al Institutului Oncologic București, Bogdan Tănase, a spus că totul s-a întâmplat din cauza faptului că s-a relaxat totul și au venit mulți pacienți decât de obicei pentru controale, dar crede că mâine nu va mai fi aceeași situație.

”Un alt lucru e că am introdus un filtru suplimentar pentru pacienții care fac tratament în institut, și aici vorbim de peste 300 de pacienți pe zi. Este vorba de recoltarea de teste pentru COVID. Pentru lucrul ăsta, pacienții trebuiau să aștepte să fie recoltați”, a explicat medicul la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Bogdan Tănase consideră că nu ar fi fost necesară prezența tuturor pacienților la spital, pentru că unele controale puteau fi făcute în continuare telefonic, și că unii dintre pacienți au venit fără a avea programare.

”Sunt și pacienți care refuză testarea pentru COVID și toate lucrurile astea trebuiau lămurite. Sunt ordine care impun testarea COVID la pacienții oncologici, trebuie testați la fiecare cură de chimioterapie, la pacienții care fac radioterapie trebuie testați de 3 ori în decursul tratamentului, iar la pacienții chirurgicali, înainte de intervenție”, a afirmat el.

ADVERTISEMENT

Directorul medical a precizat că sunt și pacienți care vin fără niciun fel de programare, iar cei care sosesc din provincie vin la ora la care îi aduc mijloacele de transport, iar acest lucru nu poate fi controlat.

ADVERTISEMENT