Sporturi

Agnieszka Radwanska s-a retras din tenis, la doar 29 de ani. Motivul este incredibil!

14.11.2018 | 17:34
Agnieszka Radwanska sa retras din tenis la doar 29 de ani Motivul este incredibil

Veste șoc pentru iubitorii tenisului feminin. La doar 29 de ani, Agnieszka Radwanska a anunțat că se retrage din tenisul profesionist. Fost numărul 2 mondial, jucătoarea din Polonia a dat un comunicat în care spune adio circuitului WTA. “Aș dori să vă împărtășesc una dintre cele mai importante decizii din viața mea. Astăzi, după 13 ani de joc competitiv, am decis să-mi termin cariera, nu a fost o decizie ușoară.” a scris Radwanska în comunicat.

Motivul pentru care jucătoarea de tenis a spus stop este legat de accidentările dese din ultima vreme. Din păcate, nu mai pot să mă antrenez și să joc cum m-am obișnuit. Corpul meu nu mai poate să-mi răsplătească așteptările. Având în vedere sănătatea mea și dificultatea din circuitul profesionist, trebuie să recunosc că nu-mi pot împinge corpul peste limitele sale.”,  a dezvăluit Radwanska.

Agnieszka Radwanska s-a retras la 29 de ani. Românca Irina Begu a bătut-o în ultimul ei meci

Agnieszka Radwanska a avut probleme cu accidentările în acest an. Finalistă la Wimbledon în 2012, Aga, așa cum este ea alintată în circuit este acum pe locul 75 mondial în clasamentul WTA. Jucătoarea din Polonia a fost nevoită să se retragă de la mai multe turnee anul acesta, dar cum starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit, Radwanska a decis acum să se retragă definitiv.“Am pus racheta în cui și-i spun rămas bun circuitului profesonist, dar nu plec din tenis. Tenisul este și a fost întotdeauna special în viața mea. Dar acum este timpul pentru noi provocări, idei noi, la fel de interesante ca și cele de pe terenul de tenis, sper.”, a spus Radwanska, dar nu a dat detalii despre ce va face în continuare.

Agnieszka Radwanska a jucat ultimul meci din carieră împotriva unei românce, la turneul de la Seul. Jucătoarea din Polonia fost învinsă de Irina Begu. A fost 6-4, 6-3, pentru jucătoarea din România, în “optimi” la turneul coreean. Radwanska a fost jucătoarea care a stat cele mai multe săptămâni în top 10, până la apariția Simonei Halep.

27.683.807 de dolari a câștigat din tenis Agnieszka Radwanska, în întreaga carieră.