O scenă de o violență ieșită din comun a avut loc, în urmă cu doi ani, într-un parc din Timișoara. În planul principal, o copilă de 11 ani care a fost pusă în genunchi și lovită cu pumnii și picioarele de către o altă minoră, cu trei ani mai mare. După apariția scenelor în spațiul public, agresoarea a fost identificată, iar procurorii au trimis-o în judecată. La începutul lunii iunie, aceasta și-a aflat pedeapsa.
Agresiunea s-a petrecut la data de 29 ianuarie 2022, atunci când mai mulți tineri și-au dat întâlnire în zona unui parc din Timișoara. Potrivit materialului de urmărire penală, persoana vătămată a cerut telefonul unei prietene și s-a conectat la contul său de Instagram, ocazie cu care inculpata a observat că victima purtase o conversație cu iubitul ei.
Mai departe, persoană vătămată a mers la un magazin din apropiere, iar la întoarcere a fost întrebată de agresoare de ce și-a permis să discute cu partenerul ei. Pentru că fata de 11 ani nu a răspuns, agresoarea a început să ridice tonul și să-i adreseze injurii. În acel moment, tinerii se aflau în zona unui bloc din apropierea parcului, iar întâmplarea face ca în zonă să treacă mama uneia dintre fete, care le-a atenționat pe fete să nu se mai certe. După ce femeia a intrat în casă, agresoarea a tras-o de mână pe victimă și a continuat să-i ceară explicații. (imaginile cu minora agresată, aici).
”La acel moment, inculpata i-a spus numitei D. să pornească camera video și să înregistreze, moment în care i-a cerut persoanei vătămate să se așeze în genunchi, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut de teamă.
Atunci a început să o lovească cu palma, a întrebat-o de ce vorbește cu iubitul ei, i-a spus că voia să o bată de mult timp, dar era încă prea mică.
În continuare, a lovit-o cu genunchiul în zona feței, a lovit-o cu piciorul în zona urechii drepte, încă o dată cu piciorul în zona capului, cu pumnii în zona coastelor, apoi s-a oprit deoarece a fost anunțată că se întoarce mama…”, se arată în rechizitoriu.
La întreaga scenă au asistat trei fete, însă niciuna nu a intervenit, solicitând doar verbal agresoarei să înceteze. Ulterior, inculpata și o martoră au fugit în direcția parcului, iar persoana vătămată, a mers cu o altă fată și mama acesteia în locuința lor, unde a primit o compresă, pentru că-i curgea sânge din buză.
Acolo, ea a fost sunată de bătăușă, care i-a transmis că dacă va spune cuiva despre agresiune ”a fost doar puțin față de ce va păți”.
Agresoarea a fost supusă unei expertize medico-legală, din care reiese că aceasta a avut discernământ și că suferă de tulburare de comportament, de conduită, impulsivitate cu tendințe conflictuale, negativism și rezistență scăzută la frustrare. De asemenea, din caracterizarea emisă de Școala Gimnazială Ghiroda, a reieșit că inculpata are un comportament agresiv, care se manifestă atât față de colegi cât și față de profesori.
Tânăra avea relații conflictuale cu profesorii și se regăsea în situații de bullying la adresa colegilor mai vulnerabili. În clasa a VIII-a, ea a avut un număr mare de absențe, care au dus la scăderea notei la purtare.
”În cadrul consilierii minora a spus în repetate rânduri că nu se poate stăpâni să nu reacţioneze impulsiv la provocările din mediu. Tiparul comportamental al minorei include reacţii impulsive, agresivitate verbală şi uneori fizică, critică şi blamare, după care apar reacţii de distanţare de conflict, părăsirea situaţiei sau disocierea de aceasta”, se mai arată în dosar, potrivit FANATIK. În momentul comiterii faptei, tânăra se afla în plasament de urgență, în grija bunicii.
Judecătoria Timișoara a găsit-o vinovată pe agresoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe și a condamnat-o la o măsură neprivativă de libertate, respectiv a supravegherii zilnice pe o durată de 5 luni. În această perioadă, ea trebuie să urmeze un curs de formare profesională, să se prezinte la serviciul de probațiune la datele indicate și nu are voie să se apropie la mai mult de 100 de metri de victimă.
De asemenea, ea trebuie să achite victimei despăgubiri morale, în valoare de 5.000 de lei în solidar cu DGASPC Timiș. Asta după ce tatăl victimei a dezvăluit, în instanță, că fiica lui s-a simțit umilită și rușinată, mai ales că incidentul a fost mediatizat și a ajuns la cunoștința colegilor de școală și a persoanelor apropiate.
Decizia instanței nu este definitivă și a fost deja contestată, atât de agresoare cât și de reprezentanții DGASPC.