Sporturi

Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitova riscă o pedeapsă uriașă

06.10.2018 | 10:25
12 ani de închisoare riscă agresorul sportivei din Cehia

Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitova și-a aflat sentința! Astfel, bărbatul care a agresat-o pe sportiva din Cehia în decembrie 2016 a fost inculpat şi riscă până la 12 ani de închisoare, a anunţat Parchetul din Brno. “Actul de acuzare a fost depus oficial contra unui bărbat de 33 de ani, care riscă de la 5 până la 12 ani de închisoare”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției.

Agresorul a fost arestat în mai, în urma unui denunţ anonim. El a fost identificat apoi de Kvitova. Dubla câştigătoare a turneului de la Wimbledon, a fost atacată, la 20 decembrie 2016, în propria locuinţă de un hoţ, care a rănit-o la mână cu un cuţit. Atacul a avut loc dimineaţa, în jurul orei 08.20, în apartamentul sportivei din apropierea centrului oraşului Prostejov. Atacatorul a rănit-o pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ţine racheta de tenis.

Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitova și-a aflat sentința! Kvitova fericită
Petra Kvitova a câștigat de două ori turneul de la Wimbledon

Agresorul jucătoarei de tenis Petra Kvitova riscă o pedeapsă uriașă!

Potrivit presei locale, agresorul s-ar fi prezentat drept angajat al unei companii de electricitate şi ar fi intrat în apartamentul sportivei spunând că doreşte să citescă indexul contorului. Agresorul a reuşit să fugă. Kvitova a fost operată la degetele mâinii stângi şi a revenit pe teren la 28 mai 2017, la turneul de la Roland Garros.

Petra Kvitova a reușit să câștige 25 de titluri WTA în carieră, dar cu toate acestea nu a ajuns niciodată pe primul loc. Poziția a doua în circuit a fost cea mai înaltă treaptă pe care a urcat sportiva din Cehia. Se întâmpla însă pe 31 octombrie 2011. Momentan, Kvitova este clasată pe locul 4 și nu mai are nicio șansă în acest sezon să o detroneze pe Simona Halep.

Pe lânge cele două turnee de la Wimbledon, Kvitova a reușit să mai bifeze câte o finală atât la Australian Open, cât și la Roland Garros, ambele în 2012. La US Open, sportiva din Cehia a prins numai sferturi de finală, în 2015 și 2017.

490 de meciuri a câștigat Petra Kvitova de-a lungul carierei