Life

Ai acest semn pe limbă? Specialiștii spun că trebuie să renunți la consumul de cafea

Se observă această pată pe limba ta? Experții internaționali susțin că ar fi bine să nu mai bei de acum înainte deloc cafea.
15.06.2024 | 00:24
Ai acest semn pe limba Specialistii spun ca trebuie sa renunti la consumul de cafea
Se observă această pată pe limba ta? Experții internaționali susțin că ar fi bine să nu mai bei de acum înainte deloc cafea. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ai acest semn pe limbă? Specialiștii spun că trebuie să renunți la consumul de cafea. Dezvăluirea a fost făcută publică de un medic care are aproape 500.000 de urmăritori pe canalul său, unde este foarte activ.

Se observă această pată pe limba ta? Experții internaționali susțin că ar fi bine să nu mai bei de acum înainte deloc cafea

Se observă această pată pe limba ta? Experții internaționali susțin că ar fi bine să nu mai bei de acum înainte deloc cafea. Medicul Anis Khalaf trage un semnal de alarmă legat de această situație care este trecută cu vederea de multe persoane.

ADVERTISEMENT

Adesea obișnuim să ignorăm curățarea acestui organ atunci când ne spălăm pe dinți și din păcate, nu procedăm deloc corect. Expertul în domeniul medical susține că poate ”anunța” o potențială problemă în organism.

Doctorul din Florida, Statele Unite ale Americii, este de părere că poate fi vorba de un dezechilibru în corp. Acesta poate fi agravat de consumul de băuturi care conțin cofeină, printre care se află, bineînțeles, cafeaua.

ADVERTISEMENT

„Știi dacă ar trebui să bei cafea? Dacă vrei să știi răspunsul, va trebui să-ți scoți limba. Te poți duce la o oglindă și să faci un mic test pentru a afla. Dacă ai multe crăpături pe limbă cu un strat galben gros, probabil că nu ar trebui să bei. 

Aceasta este o deficiență de yin cu căldură și umiditate, ceea ce înseamnă, practic, o deficiență de fluid sau frig, cu preluarea căldurii”, a dezvăluit doctorul Anis Khalaf pe canalul său de TikTok.

ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, ”deficiența de yin”

Specialistul din SUA s-a referit la acest dezechilibru ca fiind drept cunoscut sub numele de „deficiență de yin”. Denumirea vine de la practicile medicinei tradiționale chineze, adică multe „aspecte nutritive” sunt epuizate.

În felul acesta se poate ajunge la neliniște, senzații cardiace și alte simptome incomode. Un strat galben gros pe limbă indică, în general, un dezechilibru în sistemul digestiv al corpului, care nu trebuie să fie ignorat.

ADVERTISEMENT

„Acest strat poate fi atribuit unei game de factori, cum ar fi igiena orală deficitară, deshidratarea sau prezența bacteriilor. Deși cafeaua în sine nu este de obicei cauza directă poate exacerba condițiile care duc la o astfel de reacție. 

Cafeaua este acidă și poate modifica echilibrul pH-ului din gură, ceea ce poate contribui la proliferarea bacteriilor, care poate duce la o acoperire galbenă”, a declarat Dr. Lawrence Cunningham, medic generalist la The UK Care Guide.

Pe lângă pata galbenă de pe limbă pot apărea și alte simptome care arată că băutul de cafea nu este sănătos pentru organism, ci dimpotrivă. Printre simptome se numără disconfortul resimțit la nivelul stomacului și refluxul gastroesofagian.

De asemenea, specialistul susține că un consum mare de cafea duce la dureri de cap sau migrene frecvente. În situația în care observați schimbări la nivelul limbii este indicat să luați legătura cu un medic pentru a afla ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT