Anunț important pentru toți românii care au cont deschis la ING, BCR sau CEC Bank. Detaliul căruia cu toții trebuie să îi acorde atenție în perioada următoare.
Românii care au conturi deschise la ING, BCR sau CEC Bank trebuie să fie cu ochii-n patru în perioada următoare. Dat fiind faptul că urmează să fie efectuate mai multe comenzi online ca niciodată, siguranța este pe primul loc.
Instituțiile financiare trag un semnal de alarmă cu privire la fraudele online și îi sfătuiesc pe români să fie foarte atenți. Măsurile de precauție sunt esențiale pentru a sta la distanță de evenimentele neplăcute.
BRC îi sfătuiește pe clienții săi să nu permită persoanele străine să acceseze laptopul sau telefonul de a distanță. De asemenea, se recomandă verificarea aplicațiilor instalate pe telefon. În special, pe cele care cer permisiuni care nu au nicio legătură cu scopul lor.
De exemplu, poate că nu multă lume știe, dar o aplicație de fotografii nu ar trebui să ceară permisiunea la accesul microfonului. De cele mai multe ori, acesta este doar un mijloc prin care acționează hackerii.
În ultima vreme, au fost semnalate din ce în ce mai multe cazuri de furt de date personale sau de bani din conturi. Totul a fost din cauza faptului că atacatorii au diverse metode prin care accesează dispozitivele, fără ca utilizatorii să își dea seama.
Dat fiind acest context, BCR a implementat o serie de măsuri prin care să sporească securitatea aplicației sale bancare. Totuși, instituția financiară apelează și la vigilența clienților săi care, de cele mai multe ori, face diferența.
”BCR oferă siguranță deplină pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul băncii. Este esențial ca fiecare dintre noi să fie vigilent și în activitățile desfășurate în afara cadrului bancar, fie pe calculator, tabletă sau telefon mobil.”, a transmis BCR.
BCR a tras un semnal de alarmă cu privire la una dintre cele mai folosite metode de către atacatori și anume, phishing-ul. Această metodă presupune trimiterea unor e-mailuri care conțin diverse oferte în numele băncii. Este suficient ca utilizatorul să acceseze link-ul pentru ca atacatorii să intre în posesia datelor bancare.
Banca Transilvania, la rândul ei, a transmis un mesaj de atenționare pentru toți clienții săi. Instituția financiară i-a avertizat pe români să nu cadă în plasa schemelor care promit câștiguri rapide în numele băncii, în schimbul furnizării de date persoanale.