Banca Transilvania a emis un avertisment pentru toți românii care au card și cont la această unitate financiară. Aspectele de care trebuie să țină cont cetățenii dacă vor să nu rămână fără bani în cont.
De-a lungul anului 2024, Grupul Banca Transilvania s-a dezvoltat accelerat pe piața internă. Conform datelor oficiale, circa 65.000 companii și 530.000 persoane fizice au ales să lucreze cu BT. Instituția are în prezent aproape 4,6 milioane de clienți. Din acest total, 4,1 milioane sunt retail și peste 480.000 sunt companii.
Fiind cea mai importantă bancă din țară, BT este și cea mai predispusă atacurilor din partea infractorilor online. Recent, reprezentanții băncii au venit cu o serie de sfaturi pentru cei care dețin card și cont.
Banca Transilvania anunță că, în ultima perioadă, tentativele de fraudă au luat forme diferite. În final, scopul hackerilor e același: să găsească victime și să le sustragă banii, dar și informațiile personale.
Cele mai multe atacuri au în spate persoane care vor să pară că sunt reprezentanți ai băncii. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Clienții BT din țară pot să taie din fașă aceste tentative.
Cum să facă asta? E foarte simplu. Trebuie să analizeze cu atenție toate mesajele primite. Atacurile pot veni prin mai multe căi: email, Facebook, WhatsApp sau telefonic.
În cazul în care, de exemplu, primiți un telefon / un email / un mesaj pe Facebook / etc / în care vi se cere să furnizați date precum numărul cardului, PIN-ul, CVV, data expirării trebuie să știți că 100% e vorba de un atac.
Banca Transilvania NU cere niciodată astfel de date unui client. BT nu cere nici să vă instalați vreo aplicație pe telefon, alta decât cea oficială. Iată lista lucrurilor pe care banca nu le cere niciodată de la clienții săi:
Dacă sunteți convinși că ați fost victima unei tentative de fraudă puteți raport acest lucru la Banca Transilvania telefonic sau prin email: 0264 308 055 / contact@btrl.ro.