News

Ai cont și card la CEC Bank? Anunțul pe care trebuie să-l citească toți clienții băncii. Ce trebuie să faci când primești acest mesaj

De la CEC Bank vine un anunț extrem de important pentru persoanele cu cont și card la instituție. Atenție mare la un mesaj trimis de infractorii online.
22.06.2024 | 09:52
Ai cont si card la CEC Bank Anuntul pe care trebuie sal citeasca toti clientii bancii Ce trebuie sa faci cand primesti acest mesaj
Anunț extrem de important pentru românii care au cont și card la CEC Bank. Ce trebuie să faci când primești acest mesaj. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În cazul în care deții un cont și un card la CEC Bank este extrem de important să ai în vedere anunțurile pe canalele oficiale venite de la această instituție financiară.

Anunț extrem de important pentru românii care au cont și card la CEC Bank. Ce trebuie să faci când primești acest mesaj

CEC Bank, instituție care ocupă locul 3 în topul celor mai mari bănci din România, fiind controlată de statul român, lansează un avertisment serios pentru clienții săi.

ADVERTISEMENT

Absolut toți clienții CEC Bank trebuie să fie la curent cu cel mai recent și important mesaj transmis de bancă. Acest lucru este în interesul lor, dar mai ales în interesul datelor personale și a fondurilor pe care le dețin aceștia.

Specialiștii au atras în repetate rânduri atenția asupra faptului că oamenii trebuie să fie conștienți că infractorii recurg frecvent la metoda phishing. Fac asta pentru a fura datele și banii utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, este vital ca oamenii să fie extrem de atenți atunci când primesc un mesaj pretins a fi de la CEC Bank. Hackerii pot ataca prin SMS, prin mesaje pe WhatsApp sau prin e-mail.

CEC Bank transmite un anunț clar pentru clienții săi. Toți trebuie să știe faptul că un cont se dezactivează doar cu acceptul lor. Prin urmare, orice alt mesaj în acest sens este unul fals, menit să fraudeze cetățeanul.

ADVERTISEMENT

Nu pica în plasa scam-urilor: atunci când primești un mesaj legat de contul tău bancar, verifică expeditorul și nu accesa niciun link fără a te asigura că este veridic”, anunță cei de la CEC Bank, într-un comunicat.

Ai primit următorul mesaj: ”Contul tău CEC Bank a fost dezactivat. Pentru a activa, trebuie să îți verifici datele accesând – http://ceccbank…. (n.r. un URL fals)”?

ADVERTISEMENT

CEC Bank explică extrem de clar că acest mesaj este o înșelătorie și le recomandă clienților săi să nu dea click pe niciun link fals. După cum se poate vedea, infractorii online, pentru a fi credibili, utilizează denumirea de ”CEC Bank” în URL-ul link-ului.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”