Ai cont și card la Raiffeisen Bank? Reprezentanții instituției bancare au făcut un anunț important, la final de an, vizați fiind toți clienții. Ce trebuie să știe aceștia?
Shoppingul online a prins avânt și în România, multe persoane alegând această modalitate de a face cumpărături. Raiffeisen Bank amintește clienților că fraudele online capătă amploare, mai ales în această perioadă a anului.
Escrocii profită de „apetitul” românilor pentru cumpărături. Astfel, instituția financiară atrage atenția asupra pericolului reprezentat de așa-zisele „reduceri incredibile” care apar pe diverse site-uri.
Raiffeisen Bank recomandă clienților să nu acceseze linkuri sau să evite să facă plăți pe astfel de platforme. Și aplicațiile care promit „venituri garantate” sunt luate în vizor.
Înainte de a instala o astfel de aplicație, cel mai bine ar fi verificați dacă oferta este una reală. O altă metodă prin care infractorii cibernetici acționează este Spoofing, preluând identitatea unei instituții sau persoane.
„Pentru a verifica numărul sau denumirea instituției afișată pe ecranul telefonului, sunați la bancă apelând numărul de telefon de pe site-ul băncii, dacă primiți un telefon suspect legat de conturile bancare”, este recomandarea pentru cei care au cont și card la Raiffeisen Bank.
Dacă primiți emailuri sau mesaje suspecte este foarte posibil să fiți ținta unui atac de tip phishing. Prin această metodă, escrocii încearcă să fure banii și identitatea persoanelor, solicitând datele acestora în astfel de mesaje.
Reprezentanții băncii vă sfătuiesc să vă actualizați datele prin canalele oficiale puse la dispoziție de Raiffeisen. De asemenea, datele de card ar trebui utilizate doar de clienții băncii când sunt efectuate plăți pe site-uri securizate. Nu este recomandat să faceți acest pas atunci când sunteți conectat la o rețea WI-FI publică.
Raiffeisen Bank atrage atenția și asupra concursurilor false care apar pe rețelele de socializare. Oamenii care pică în această capcană oferă datele personale sau fac plăți pentru a primi un presupus premiu. Însă, aceasta poate fi o metodă prin care infractorii fură identitatea unei persoane sau accesează conturile financiare ale acesteia.