News

Ai contract la energie cu Hidroelectrica? Vestea momentului despre plata facturii direct cu cardul

Compania Hidroelectrica are o veste proastă pentru clienții săi, după mai multe luni în care se lăuda constant cu noua sa aplicație revoluționară.
04.06.2024 | 07:58
Ai contract la energie cu Hidroelectrica Vestea momentului despre plata facturii direct cu cardul
Ai contract la energie cu Hidroelectrica? Veste momentului despre plata facturii direct cu cardul
ADVERTISEMENT

Mesajul din ultima perioadă al Hidroelectrica e cunoscut de toți românii. Compania s-a lăudat constant cu lansarea noii sale aplicație iHidro, care va permite în sfârșit ca oamenii să plătească facturile online, lucru care la alte companii se întâmplă deja de ani buni. Doar că, surpriză, licitația pentru acest serviciu a fost anulată.

Veste momentului despre plata facturii direct cu cardul la Hidroelectrica

Așadar, conform economedia.ro, Hidroelectrica a publicat un anunț în SEAP prin care anunță că anulează licitația pentru achiziția de servicii pentru plata facturilor cu cardul direct în aplicația iHidro și pe site-ul companiei. Conform SEAP, motivul invocat al anulării este faptul că ”toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile”.

ADVERTISEMENT

Printre companiile care au depus oferte se numărau PayU, Europayment Services (asociat cu CEC Bank) și Netopia Financial Services. Aplicația iHidro a fost lansată anul trecut, însă aceasta nu are funcția pentru a plăti facturile online, așadar un mare minus în relația cu clienții atrași de cele mai mici prețuri din piață.

În urmă cu două săptămâni, Hidroelectrica făcea marele anunț pentru cei 600.000 de clienți ai săi. Asta, după ce în 2023 Hidroelectrica era amendată cu 400.000 de lei pentru că Hidroelectrica nu a reușit să-și emită facturile la timp. Acum, Hidroelectrica a anunțat că a început emiterea facturilor pentru luna aprilie 2024, așadar e aproape la zi cu situația, oarecum remediată.

ADVERTISEMENT

Facturile la Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval de 45 de zile de la data emiterii, în cazul clienților casnici și 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici. Din păcate românii nu vor putea plăti degrabă facturile prin ajutorul aplicației iHidro, în ciuda faptului că Hidroelectrica se laudă cu asta constant de luni de zile.

Aplicația iHidro va permite plata facturilor online, cândva

Aplicația iHidro este deja disponibilă în App Store și Google Play, însă nu există posibilitatea online de plată a facturilor. Cei care vor să vadă jumătatea plină a paharului, totuși, trebuie să știe că această aplicație le permite să vadă istoricul facturilor, să consulte soldul existent și să transmită indexul lunar.

ADVERTISEMENT

Conform Hidroelectrica, aplicația are disponibile mai multe categorii importante. Prima este cea de ”facturare”, acolo unde sunt disponibile facturile emise și istoricul plăților efectuate. Următoarea e cea de ”utilizare”, o secțiune care permite introducerea indexului autocitit, precum și consultarea istoricului de consum.

Mai mult, în secțiunea ”contul meu”, clienții pot să-și administreze profilul și detaliile personale, în timp ce în secțiunea ”servicii”, clienții pot accesa un link spre portalul client, iar în curând vor avea disponibil și un link către Q Desk, o aplicație de gestionare a sesizărilor și reclamațiilor din sistem.

ADVERTISEMENT

Hidroelectrica este considerat lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice din România. Compania administrează 430 de grupuri, dintre care 169 în centrale cu putere instalată. Cei peste 600.000 clienți au fost atrași la Hidroelectrica cu cele mai mici prețuri din piață, în ciuda faptului că această companie a dat dovadă de multă stângăcie în gestionarea portofoliului de clienți.

ADVERTISEMENT