Life

Ai probleme cu somnul? Un medic dezvăluie trucul care te ajută să adormi în câteva minute

Dacă ai probleme cu somnul, trebuie să știi că există anumite trucuri care te pot ajuta să adormi mai repede. Un medic a dezvăluit un secret pe care oricine trebuie să îl știe.
24.01.2023 | 16:48
Ai probleme cu somnul Un medic dezvaluie trucul care te ajuta sa adormi in cateva minute
Trucul care te ajută să adormi mai repede. Ce spune un medic. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Insomnia este un fenomen care afectează din ce în ce mai multe persoane. De vină poate fi în principal stresul, iar mai apoi alimentația, ori stilul de viață.

Trucul eficient care te ajută să adormi

Știm prea bine că somnul este esențial pentru o mai bună funcționare a organismului. Atunci când nu ne odihnim suficient riscăm să ne confruntăm cu stări de anxietate, depresie, oboseală, iar în unele cazuri, ajungem să acumulăm chiar și câteva kilograme în plus fără să știm motivul.

ADVERTISEMENT

Cum putem deci să ne odihnim suficient? Un medic britanic a prezentat un truc care le poate fi de folos multor persoane. Medicul Daisy Mae spune că acest truc presupune menținerea ochilor deschiși.

Cum funcționează acest lucru? Atunci când ne forțăm să rămânem treji și să ne ținem ochii descriși mai mult timp, mintea noastră va fi păcălită și va face fix contrariul.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru un somn odihnitor și rapid, nu trebuie decât să ne întindem în pat, să ținem ochii larg deschiși cât mai mult timp posibil, iar mai apoi, mușchii oculari obosesc, iar somnul vine natural.

”Tot ce trebuie să faci este să te întinzi în pat, să ții ochii deschiși cât mai mult posibil și să repeți frazele «nu adormi» sau «nu voi adormi». Mușchii ochilor ar trebui să obosească rapid și veți adormi în scurt timp”, a spus medicul.

ADVERTISEMENT

Alte două trucuri care te ajută să adormi rapid

Iar acesta nu este singurul truc care te ajută să adormi repede. Medicul mai recomandă și o tehnică de respirație. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de metoda 4-7-8 și nu este deloc complicată.

După ce ne-am întins în pat, trebuie să expirăm pe gură și să inspirăm pe nas. Contează însă timpul în care facem acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți limba pe cerul gurii pe toată durata exercițiului, chiar în spatele dinților. Apoi, expiră pe gură. Apoi, închideți gura și inspirați prin nas timp de patru secunde.

Apoi, țineți-vă respirația timp de șapte secunde. Acum, că cele 4-7 au fost amândouă făcute, trecem la 8. Expiră pe gură timp de opt secunde. Repetă asta până când adormi repede”, a explicat doctorul.

La ce trebuie să te gândești înainte de somn

Iar o altă tehnică care nu implică nici reparația și nici ochii, este cea de rememorare. Medicul spune că dacă parcurgem mental tot ceea ce am făcut în ziua respectivă, creierul nostru ajunge să înțeleagă că a venit momentul să adoarmă.

Esențial este însă să ne amintim fiecare moment, de la prima oră a dimineții, atunci când ne-am trezit. Medicul spune însă că totul trebuie făcut în ordine inversă, astfel încât mintea noastră să devină liberă și să se elibereze de griji.

Important este însă și locul unde dormim. Dacă alegem spre exemplu să dormim pe o canapea este posibil să ne fie destul de greu și de asemenea, a doua zi, dimineață, pot apărea și alte neplăceri precum dureri de spate, sau o stare de oboseală neplăcută. 

ADVERTISEMENT
Tags: