Life

Aici este “marea Ardealului”. Staţiunea perfectă pentru cei care s-au plictisit de litoralul românesc

Stațiunea perfectă pentru cei care s-au plictisit de litoralul românesc și Marea Neagră. Locul faimos din țară unde se găsește ”marea Ardealului”, cu apă mereu caldă.
15.08.2022 | 18:09
Aici este marea Ardealului Statiunea perfecta pentru cei care sau plictisit de litoralul romanesc
În ”marea Ardealului” apa este mereu caldă. Sursa foto: turnulsfatului.ro
ADVERTISEMENT

În România se află multe destinații de vis, numai bune pentru o vacanță alături de cei dragi, dar și ca tratament pentru corpul uman. Una dintre ele este ”marea Ardealului”.

”Marea Ardealului”, compusă din 14 lacuri cu apă sărată și nămol

Când spunem ”marea Ardealului” ne referim, de fapt, la lacurile naturale din stațiunea Ocna Sibiului, situată la 15 km de Sibiu. Aici se află un complex, vizitat de mii de turiști, anual, atât din țară, cât și din afară.

ADVERTISEMENT

Un număr de 14 lacuri sunt funcționale. Șapte dintre ele au apă sărată, alte două conțin nămol sapropelic, iar restul o cantitate mare de iod. Printre acestea se află:

  • Lacurile Horia, Cloșca și Crișan, care s-au format prin inundarea a șase saline vechi și sunt situate în apropiere de: lacul Copșa Mică, lacul fără fund, Ocna Pustie, Brâncoveanu, Ocnița sau lacul cu nămol,
  • Lacul Verde,
  • Lacul Rândunica,
  • Lacul Negru.
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește lacul fără fund, se spune despre acest loc că a apărut în locul fostei saline Francisc Grube, părăsită în 1775. Tot aici se petrece cel mai puternic fenomen de heliotermie, adică apa se păstrează mai mult timp caldă.

Și lacul Avram Iancu sau Ocna Pustie este unul special. Este considerat cel mai adânc lac antroposalin, de la nivel național.

ADVERTISEMENT

Balta cu nămol nu poate fi trecut nici el cu vederea. Multă lume se scaldă în această apă datorită stratului gros de nămol, util ca tratament natural terapeutic.

Mulți oameni se ”aventurează”, de fapt, în toate cele 14 lacuri, pentru afecțiune reumatice, neuromotorice și ginecologice. Drept urmare, bună parte dintre vizitatori sunt persoane în vârstă, care suferă de artroză, preartroză sau osteoporoză.

ADVERTISEMENT

Ce mai găsim în Ocna Sibiului

În faimoasa stațiune, se mai află și o piscină cu apă sărată pentru copii, piscine cu apă dulce, dar și foișoare, dușuri cu apă rece și caldă. Acestea sunt completate de parcări și terase, supravegheate video.

Nu lipsesc nici hotelurile, pensiunile și chiar campingul. Sunt puse la dispoziție peste 500 de locuri de cazare, aici fiind incluși inclusiv localnicii.

ADVERTISEMENT