Fotbal international

Aici joacă FCSB meciul cu Alashkert din turul 2 preliminar al Europa League! Stadion comunal de 1.000 de locuri pentru duelul din Armenia! Foto

23.07.2019 | 14:03
Aici joaca FCSB meciul cu Alashkert din turul 2 preliminar al Europa League Stadion comunal de 1000 de locuri pentru duelul din Armenia Foto

FCSB joacă manşa tur cu Alashkert, din turul 2 preliminar al Europa League, în Erevan, capitala Armeniei. În mod normal, formaţia antrenată foloseşte stadionul “Alashkert” pentru meciurile de pe teren propiu, însă în cupele europene va folosi o altă arenă, cu o capacitate demnă de Liga 4 în România. Alashkert – FCSB se va juca joi, de la ora 20:00, şi va fi transmis în direct de PRO TV.

Cum arată stadionul pe care se va juca Alashkert – FCSB din turul turul 2 preliminar al Europa League. A fost inaugurat în 2013

Meciul Alashkert – FCSB, partidă contând pentru prima manşa a turului 2 preliminar din Europa League, se va juca pe stadionul “Academiei Avan” din complexul sportiv deţinut de Federaţia Armeană de Fotbal. Aflată în districtul Avan din capitala Erevan, arena are o capacitate de 1.428 de locuri şi a fost inaugurată pe 29 aprilie 2013. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Stadionul “Academiei Avan” este cel mai important obiectiv din Academia de Fotbal din Erevan, unde se mai află alte nouă terenuri de antrenament (opt cu iarbă naturală şi unul cu suprafaţă artificială), un centru pentru pregătire fizică, patru terenuri de tenis, un hotel cu 49 de camere şi o sală de conferinţe. Stadionul găzduieşte meciurile selecţionatei U19 şi a echipei naţionale de fotbal feminin a Armeniei. În plus, Pyunik Erevan a evoluat în trecut, între 2013 şi 2017, pe această arenă.

Cum arată stadionul pe care se va juca meciul Alashkert - FCSB din turul 2 preliminar al Europa League
Cum arată stadionul pe care se va juca meciul Alashkert – FCSB din turul 2 preliminar al Europa League

Meciul cu CFR Cluj s-a jucat pe cel mai important stadion din Armenia

În sezonul trecut din Europa League, CFR Cluj şi Alashkert s-au duelat în turul 3 preliminar din Europa League. Meciul din Armenia s-a jucat pe stadionul “Vazgen Sargsyan”, cel mai mare al ţării. Cu o capacitate de 14.403 de locuri, arena a fost aproape plină la partida care a avut loc pe 9 august 2018. Mai exact, 9.000 de spectatori au asistat la meciul pe care Alashkert l-a pierdut în faţa campioanei României, scor 0-2.

Dacă în cupele europene joacă pe stadionul “Academiei Avan”, meciurile din campionate ale lui Alashkert sunt programte pe arena “Alashkert”, cunoscută mulţi ani sub numele “Nairi”. Cu o capacitate de 6.850 de locuri, stadionul nu este omologat pentru meciuri internaţionale, motiv pentru care Bagrat Navoyan, patronul formaţiei din Armenia, a anunţat că vor începe lucrări de modernizare.