Simona Halep

Aici joacă Simona Halep meciul de debut la Wimbledon! “Court 1”, care e, de fapt, terenul 2, are un “zid viu”, acoperiş retractabil şi aduce a OZN! Galerie FOTO

01.07.2019 | 08:04
Aici joaca Simona Halep meciul de debut la Wimbledon Court 1 care e de fapt terenul 2 are un zid viu acoperis retractabil si aduce a OZN Galerie FOTO

Simona Halep debutează luni, de la ora 15:00, la Wimbledon, în prima partidă de pe Court 1. Adică a doua arenă ca mărime şi importanţă din complexul londonez. Şi subliniez acest fapt, prin prisma faptului că noua arenă Court 1 arată mult mai bine ca multe arene principale din circuitul de tenis din întreaga lume! Vezi imaginile în galeria foto

Cu o zi înaintea debutului, am fost “în recunoaştere” pe Court 1, pentru a vedea condiţiile în care Simona va juca primul meci de la Wimbledon. Având forma unui OZN, cu acoperiş pentru spectatori similar cu Stade de France, terenul 1 de la Wimbledon a suferit un întreg redesign în ultimii 3 ani. Astfel, capacitatea arenei s-a mărit la 12.345 locuri, s-a pus acoperiş retractabil în acest an, dar şi fix, care să protejeze spectatorii dar şi jucătorii de zgomotul din afara arenei. În plus, toate scaunele au fost schimbate, actualele semănând a mici fotolii, datorită faptului că sunt moi şi extrem de confortabile pentru un scaun de arenă sportivă.

 

Court 1 de la Wimbledon, un mic OZN super digitalizat, cu acoperiş retractabil din acest an. Ploaia nu va afecta jocurile

“În spate, avem ecranul uriaş pe care se vor transmite meciurile de pe arena principală. Iar toată terasa Aorangi va fi plină, evident. Tocmai ca să evităm ce se întâmpla în trecut, respectiv, dacă pe Central Court era o minge importantă, toată lumea de afară reacţiona, iar asta afecta jucătorii şi spectatorii din Court 1. Acum, odată cu acoperişul fix, nu vom mai avea această problemă”, explică Patrick, administratorul arenei.

“Şi dacă plouă, în cât timp se închide acoperişul retractabil?”, vine întrebarea firească, gândindu-ne la momentele de întrerupere care niciodată nu au fost benefice Simonei în turneele de Grand Slam “8 minute, la fel ca pe Central Court”, vine răspunsul prompt.

E bine, cât un timeout de vestiar al Mariei Şarapova, când e condusă 😉

“Zidul viu” al Court 1, decorat cu 40.000 de plate

Arena futuristă nu e “wow” doar la interior. Şi în exterior, britanii s-au gândit la o soluţie pentru a face şi mai plăcută experienţa Wimbledon. Aşa cum povestea şi administratorul arenei, în lateral, cel mai mare ecran este lipit chiar de Court 1, acolo urmând să ruleze cele mai tari meciuri ale zilei. În faţa ecranului este terasa Aorangi, vestitul deal pe care cu siguranţă vi-l amintiţi plin de lume, din transmisiunile Eurosport de la Wimbledon.

Astfel, englezii s-au gândit să realizeze un zid viu, care să flancheze de o parte şi de alta ecranul gigant amplasat la ieşirea din Court 1. “Sunt 40.000 de plate, fără pământ, care sunt puse în nişte capsule. Totul este computerizat, digitalizat, dacă o floare nu primeşte apă şi îngrăşământ, aflăm imediat. Practic, ştim că avem o problemă înainte de a deveni cu adevărat o problemă”, dezvăluie Mike, “grădinarul şef” de la Wimbledon, care are deja 19 turnee la activ, la doar 40 de ani proaspăt împliniţi.

Amintiri neplăcute de pe Court 1 pentru Simona Halep: a pierdut cu Su Hsieh anul trecut

Simona Halep nu are amintiri plăcute de pe Court 1. În 2018, a pierdut total neaşteptat cu Su Hsieh, în turul 3 pe această arenă, deşi câştigase primul set. Totuşi, tot pe terenul 1, românca a şi câştigat un meci anul trecut, cu chinezoaica Zheng, în turul 2, căreia i-a administrat un 6-0 în setul 2.

Din păcate, Simona nu s-a antrenat deloc pe Court 1, aşa cum nimeni dintre jucători nu s-a antrenat pe principalele arene de la Wimbledon. Gazdele nu permit antrenamente pe terenurile mari deloc, iar pe celelalte terenuri mai mici, doar până la startul turneului. Spre exemplu, duminică, în preziua turneului, toţi jucătorii s-au pregătit exclusiv în complexul Aorangi, unde a fost o forfotă de zile mari – vezi video mai jos. Totul despre antrenamentele Simonei Halep, în reportajul marca FANATIK ce poate fi accesat aici.

2019 Wimbledon Player Entrances

Happy Wimbledonedon Eve, everybody! The players have arrived at the All England Lawn Tennis and Croquet Club…

Gepostet von WTA am Sonntag, 30. Juni 2019

Jucătorii au fost obligaţi chiar să împartă câte 4 un teren pentru a se putea antrena!