Pariuri sportive

”Air” Isco, la primul gol cu capul din carieră

Fostul jucător al Malagăi, Francisco Isco, a fost omul providenţial pentru Carlo Ancelotti la debutul acestuia într-un meci oficial pe banca lui Real Madrid. "Los blancos" erau consideraţi mari...
19.08.2013 | 11:24
Air Isco la primul gol cu capul din cariera

Fostul jucător al Malagăi, Francisco Isco, a fost omul providenţial pentru Carlo Ancelotti la debutul acestuia într-un meci oficial pe banca lui Real Madrid. “Los blancos” erau consideraţi mari favoriţi, jucînd şi în casa lor, pe “Santiago Bernabeu”, în faţa lui Betis Sevilla. Însă jocul Madridului a fost departe de ceea ce şi-ar dori fanii Realului şi foarte departe de promisiunile antrenorului italian. Comparînd victoria la scor de maidan a rivalei Barcelona în faţa lui Levante şi succesul venit din mare suferinţă pe final de meci din primul gol marcat cu capul în carieră de către Isco diferenţa de exprimare pe teren a fost uriaşă. Barca s-a distrat, a făcut ceea ce poate fi numit “fotbal-champagne”, iar Real a fost după chipul antrenorului ei, lipsită de idei şi de capacitatea de a pune tunurile pe adversarul din faţă.

Arbitrul i-a ajutat pe madrileni, nedictînd penalty la Cedrik

Real a dat de multe ori senzaţia că abia şi-a schimbat antrenorul şi că încă nu a învăţat automatismele tactice impuse de acesta. Betis a deschis scorul cu lejeritate şi dacă ar fi crezut mai mult că imposibilul nu există probabil că s-ar fi întors acasă măcar cu un egal. Verdu şi-a bătut joc de o imensă şansă de 2-0, iar centralul partidei a dat şi el o mînă de ajutor celor bogaţi, închizînd ochii la un penalty foarte clar la Carvajal asupra lui Cedrik. La 0-2, aşa cum s-a chinuit Real, era un miracol ca Ronaldo şi compania să mai întoarcă soarta jocului. Ancelotti a avut şi neşansa de a-l pierde repede, în minutul 10, pe germanul Khedira, a cărui accidentare urmează a se vedea cît de mult timp îl va ţine pe tuşă. Cum şi Xabi Alonso e KO, Real nu prea are soluţii la închidere. Ancelotti a decis să înceapă în poartă tot cu Diego Lopez, lăsîndu-l, ca şi Mourinho, pe portarul naţionalei Spaniei, Iker Cassilas, doar pe bancă.

Singurul jucător care a ieşit din tiparele mediocrităţii a fost acest Isco. Fan al fostei mari stele din NBA, Michael Jordan, el a ales să poarte numărul 23, la fel ca şi idolul său de la Chicago Bulls şi s-a dovedit la fel de decisiv ca acesta. Pasă de gol la prima reuşită a Realului şi lovitura de cap de trei puncte înseamnă foarte mult pentru omul care n-a dormit timp de trei nopţi înainte de a decide încotro să o ia, pentru că şi Pellegrini, antrenorul care l-a ajutat enorm în carieră, la Malaga, îl chema după el la Manchester City. Pînă la urmă Madridul a plătit 30 de milioane de euro şi Isco a devenit primul transfer din era Ancelotti. Unul care are toate şansele să se transforme într-un pariu cîştigător.