Fotbal international

Ajax Amsterdam e decisă să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor! Sergino Dest, curtat de Bayern Munchen

08.02.2020 | 17:20
Ajax Amsterdam e decisa sa dea o noua lovitura pe piata transferurilor Sergino Dest curtat de Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Ajax Amsterdam este din nou în centrul atenției. Olandezii sunt pregătiți să dea lovitura prin vânzarea fundașului Sergino Dest și au refuzat o primă ofertă de 20 de milioane de euro din partea nemților de la Bayern Munchen.

Sergino Dest, dorit cu orice preț de Bayern Munchen

Sergino Dest este noua „perlă” a olandezilor de la Ajax Amsterdam. Fundașul în vârstă de 19 ani este curtat insistent de mai multe echipe importante din Europa, astfel că e doar o chestiune de timp până când Ajax va da o nouă lovitură financiară.

ADVERTISEMENT

Cei mai hotărâți să obțină semnătura lui Dest par a fi nemții de la Bayern Munchen. Conform publicației olandeze De Teelegraf, Bayern a înaintat o primă ofertă de 20 de milioane de euro pentru un transfer al fotbalistului olandez cu cetățenie americană.

Cum era de așteptat, cei de la Ajax au strâmbat din nas și au declinat oferta, fiind convinși că cei de la Bayern Munchen vor plusa considerabil în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Olanda, Ajax nu concepe să se despartă de puștiul minune pentru mai puțin de 30 de milioane de euro. Dest a fost promovat în acest sezon la echipa mare a „lăncierilor” și s-a impus rapid în formația lui Erik ten Hag.

Ajax, mașinăria de făcut bani din Olanda

Ajax Amsterdam este renumită în fotbalul mondial pentru veritabilele „lovituri” pe care reușește să le dea pe piața transferurilor.

ADVERTISEMENT

Academia lui Ajax produce an de an super fotbaliști care sunt, mai apoi, vânduți pe sume de ordinul zecilor de milioane de euro.

În 2019, Ajax a reușit să-l vândă pe Frenkie de Jong la Barcelona pentru 75 de milioane de euro. De asemenea, a obținut 75 de milioane de euro din partea italienilor de la Juventus pentru transferul lui Matthijs de Ligt.

ADVERTISEMENT

Dacă îi mai luăm în considerare și pe Hirving Lozano, vândut la Manchester United pentru 34 de milioane de euro, dar și pe Davinson Sanchez, cedat în 2017 la Tottenham pentru 42 de milioane de euro, înțelegem de ce Ajax este considerată cea mai de preț pepinieră a Europei.

  • 12 milioane de euro e cota de piață a lui Dest, conform Transfermarkt
  • 5 pase de gol a reușit Dest la Ajax în acest sezon
ADVERTISEMENT